spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizePutin anunță o orientare cheie a Rusiei

Putin anunță o orientare cheie a Rusiei

-

Importanța Rutei Mării Nordului va crește de mai multe ori, iar dezvoltarea regiunilor nordice va sprijini viitorul Rusiei într-o măsură semnificativă, a declarat președintele Vladimir Putin la o ceremonie de ridicare a drapelului la bordul spărgătoarelor de gheață Ural și al lansării spărgătorului de gheață Yakutia.

- Reclama -

„Pe lângă explorarea regiunii arctice și pe lângă dezvoltarea regiunilor nordice care asigură viitorul țării noastre într-o măsură semnificativă, simpla dezvoltare a acestei rute, mai ales având în vedere schimbarea climatului, este deosebit de critică pentru țara noastră acum și o asemenea semnificație. va crește dramatic în termen scurt”, a spus Putin.

„Finanțarea, recuperarea și dezvoltarea fără probleme a expertizei – și anume cercetarea și inginerie în sfera construcțiilor navale speciale și a energiei nucleare – nu numai că ne permit să dovedim statutul tehnologic înalt al Rusiei, ci și să permitem utilizarea capacității existente și crearea de noi instalații de construcții navale de producție, inclusiv în regiuni atât de critice precum Orientul Îndepărtat. Mă refer la crearea noului mare șantier naval Zvezda”, a menționat Putin.

„Ceea ce este cel mai notabil este că ne permite să construim conducerea Rusiei pe o rută de transport atât de critică precum Ruta Mării Nordului”, a spus el. Sunt în vigoare planuri pentru a crește transportul pe Ruta Mării Nordului la 200 de milioane de tone metrice, a menționat Putin. „Cu siguranță așa va fi, având în vedere volumul și creșterea comerțului global”, a spus el, adăugând „că aceasta este o cifră de afaceri uriașă”.

Rusia a inaugurat marţi un nou spărgător de gheaţă cu propulsie nucleară care urmează să faciliteze exporturile de hidrocarburi ruse către Asia şi Arctica, într-o perioadă când Moscova îşi reorientează strategia energetică ca urmare a sancţiunilor occidentale, transmite AFP.

”Dezvoltarea rutelor maritime din Nord va permite Rusiei să-şi utilizeze deplin potenţialul său de export şi să stabilească o rută logistică eficace, inclusiv către Asia de Sud-Est”, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin într-un discurs retransmis prin videoconferinţă în cadrul unei ceremonii la Sankt Petersburg.

Noul vas cu propulsie nucleară, botezat ‘Ural’, are o lungime de peste 170 de metri şi poate sparge gheaţă cu o grosime de până la trei metri. El este al treilea exemplar dintr-o serie lansată de gigantul rus Rosatom.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img