spot_img
24.6 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăAnalizePutin: Angajați ai CIA au fost consilieri în Guvernul rus

Putin: Angajați ai CIA au fost consilieri în Guvernul rus

-

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit despre metodele prin care alte țări au încercat să influențeze asupra Rusiei la mijlocul anilor ’90. Șeful statului a subliniat că, la începutul anilor ‘2000, a stopat acest gen de acțiuni, relatează agenția TASS.

 ”Ia priviți – de la mijlocul anilor ’90 până la începutul anilor ‘2000 – la începutul anilor ‘2000 am scăpat de toți, dar, la mijlocul anilor ’90, în calitate de consilieri, de angajați oficiali ai guvernului Federației Ruse lucrau, așa cum s-a dovedit mai târziu, cadre ale Agenției Centrale de Informații a Statelor Unite”, a declarat Putin la ședința Consiliului pentru Dezvoltarea Societății Civile și Drepturile Omului. 

- Reclama -

”Ulterior, ei au fost urmăriți penal în SUA pentru că, în calitate de angajați ai CIA și lucrând la noi, au încălcat legislația americană, au participat la privatizări”, a subliniat președintele. Potrivit spuselor sale, ”acesta este doar un exemplu” de încercare de amestec în treburile Rusiei. ”În realitate, au fost mult mai multe”, a spus Putin. 

Potrivit spuselor sale, ”pe această linie, toul se afla sub cunoscutul control al anumitor țări”. ”La instalațiile noastre de arme nucleare erau specialiști americani, veneau la muncă în fiecare zi de dimineața până seara – stătea un birou și un steag american. Locuiau și munceau acolo. Nu aveau nevoie de nici un fel de instrumente delicate pentru a se amesteca în viața noastră politică, pentru că oricum ei controlau totul”, a mai spus Putin.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...