spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizePutin: Americanii și britanicii se consideră „dumnezei pe pământ”

Putin: Americanii și britanicii se consideră „dumnezei pe pământ”

-

Președintele rus Vladimir Putin a susținut într-un discurs discurs în direct la Forumul economic de la Sankt Petersburg că americanii și britanicii se consideră „dumnezei pe pământ”.

- Reclama -

„Statele Unite au declarat victoria în Războiul Rece, la fel ca Londra, iar mai târziu au ajuns să se considere dumnezei pe planeta Pământ, care nu au nicio datorie, ci doar interese”, a acuzat Putin, citat de The Guardian.

- Advertisement -

Vladimir Putin a acuzat SUA că vor să „zdrobească economia rusă” prin intermediul sancțiunilor, o încercare care, spune el, „a eșuat”. „Sancțiunile sunt o sabie cu două tăișuri, iar ideologii care le lansează sunt și ei victime”, a adăugat el.

„Statele Unite aparent nu sunt conștiente că în ultimele decenii au apărut noi centre puternice pe tot globul și vocea lor este auzită din ce în ce mai tare. Fiecare dintre ele își dezvoltă propriul sistem politic și instituții publice și își implementează propriul model de creștere economică și, desigur, are dreptul de a-i proteja și de a asigura suveranitatea națională”, a subliniat Putin.

- Advertisement -

În opinia sa, „asistăm la procese obiective și la schimbări tectonice cu adevărat revoluționare”, în lume.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img