spot_img
4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăAnalizePutin acuză în ODKB laboratoarele secrete americane din spațiul ex-sovietic: Pe parcursul...

Putin acuză în ODKB laboratoarele secrete americane din spațiul ex-sovietic: Pe parcursul operațiunii speciale din Ucraina au fost obținute documente care dovedesc că în imediata apropiere de granițele noastre au fost dezvoltate, de fapt, componente pentru arme biologice. Au fost prelucrate posibile metode și mecanisme de destabilizare epidemiologică a situației din spațiul post-sovietic

-

În cadrul summitului șefilor de stat membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (ODKB), președintele Rusiei, Vladimir Putin, a atras atenția asupra activității militaro-biologice a Statelor Unite în spațiul post-sovietic, inclusiv în Ucraina, relatează RT.

”O atenția dintre cele mai serioase necesită problema securității biologice”, a spus Putin.

- Reclama -

El a arătat că Rusia a tras de mult semnalul de alarmă cu privire la activitatea militaro-biologică a SUA în spațiul post-sovietic.

”După cum se știe, în regiunea noastră comună Pentagonul a înființat zeci de laboratoare biologice și centre specializate. Și care nu se ocupă nici pe departe de acordarea asistenței medicale practice populației acelor țări unde ele își desfășoară activitatea”, a spus Putin.

Președintele Rusiei a adăugat că principala misiune a laboratoarelor biologice americane este aceea de a coleclta materiale biologice și de a studia, în scopuri proprii, specificul răspândirii virusurilor și a afecțiunilor periculoase.

”Iar acum, pe parcursul operațiunii speciale din Ucraina au fost obținute documente care dovedesc că în imediata apropiere de granițele noastre au fost dezvoltate, de fapt, componente pentru arme biologice, cu încălcarea Convenției privind interdicția armelor biologice și toxice”, a declarat președintele rus.

Liderul rus a adăugat că, în apropiere de granițele Rusiei, ”au fost prelucrate posibile metode și mecanisme de destabilizare epidemiologică a situației din spațiul post-sovietic”.

Putin a concluzionat că, în acest sens, partea rusă contează pe sprijinul colegilor în vederea realizării în cel mai scurt timp a inițiativei ruse de a lansa, în cadrul ODKB, lucrările unui consiliu de profil.

Anterior, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că Statele Unite blochează în mod intenționat încercările de a consolida regimul Convenției privind interzicerea armelor chimice și biologice.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img