spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizePurtătorul de cuvânt al PNL, replică pentru PSD: PNL a majorat pensiile...

Purtătorul de cuvânt al PNL, replică pentru PSD: PNL a majorat pensiile când a fost la guvernare şi o va face şi începând cu anul viitor

-

PNL a majorat pensiile când a fost la guvernare şi o va face şi începând cu anul viitor, afirmă purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe, după ce PSD a publicat un videoclip în care acuză faptul că „pentru Dreapta creşterea pensiilor nu a fost prioritară”.

- Reclama -

„În anii în care a fost la guvernare, Partidul Naţional Liberal a fost consecvent în demersurile făcute pentru a sprijini pensionarii. Guvernul condus de PNL a crescut pensiile atât la 1 septembrie 2020, când punctul de pensie a crescut cu 14% (de la 1.265 lei la 1.442 lei), cât şi la 1 ianuarie 2022, când a fost majorat punctul de pensie cu 10% (de la 1.442 lei la 1.586 lei). Totodată, pentru a veni în sprijinul pensionarilor afectaţi de creşterile de preţuri, Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a acordat un sprijin financiar în luna ianuarie celor cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei. Iar, în luna iulie, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei au primit un alt sprijin financiar în valoare de 700 de lei. (…) PNL a majorat pensiile când a fost la guvernare şi o va face şi începând cu anul viitor”, a scris Stroe, miercuri, pe Facebook.

Potrivit lui Stroe, PNL consideră că pensiile trebuie să crească şi caută soluţiile prin care această majorare să fie cât mai aproape de rata inflaţiei, ţinând cont şi de limita în care poate fi sustenabilă de la bugetul de stat.

El precizează că atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Nicolae Ciucă au spus foarte clar că pensionarii din România nu pot şi nu trebuie să suporte efectele inflaţiei.

PSD a publicat, miercuri, pe pagina de Facebook, un videoclip cu declaraţiile preşedintelui social-democraţilor, Marcel Ciolacu, făcute vinerea trecută la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Ialomiţa. În videoclip sunt indicate măsuri impuse de PSD privind majorarea pensiilor mici şi procentul cu care au crescut pensia minimă şi pensia sub 6.000 de lei în perioada ianuarie-octombrie 2022. De asemenea, apare mesajul „pentru Dreapta creşterea pensiilor nu a fost prioritară”, asociat imaginii cu preşedintele Klaus Iohannis şi foştii premieri PNL Florin Cîţu şi Ludovic Orban.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img