spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizePreședintele Israelului: Nu furnizăm armament Ucrainei din motive de securitate națională ale...

Președintele Israelului: Nu furnizăm armament Ucrainei din motive de securitate națională ale statului evreu

-

Israelul a fost întotdeauna de partea Ucrainei oferind asistență umanitară serioasă, dar în alte zone sprijinul țării este limitat din motive de securitate națională ale statului evreu, a declarat președintele israelian Isaac Herzog.

- Reclama -

„Este o problemă care a fost discutată în public destul de des, așa că să clarificăm lucrurile. În primul rând, Israelul este aliniat cu comunitatea internațională și cu Statele Unite la toate forumurile internaționale. În al doilea rând, desigur, am precizat că ne opunem oricărei încălcări a integrității teritoriale a Ucrainei. Dar cel mai important lucru este, desigur, că Israelul asistă destul de substanțial într-o serie de probleme, în principal chestiuni umanitare”, a declarat președintele israelian Consiliului Atlantic în timpul vizitei sale la Washington.

În cuvintele sale, „dacă te plimbi prin diferitele organizații de voluntari și ONG-uri din Ucraina, ebraica este limba predominantă [acolo]”.

„Am înființat spitale, facem un efort uriaș pentru tratamentul fiziologic și post-traumatic, <…> am furnizat echipament medical, soldații ucraineni sunt tratați în spitalele israeliene, am oferit o mulțime de echipamente. asta are de-a face cu nevoile civile. De asemenea, am oferit Ucrainei <…> sisteme civile pentru detectarea timpurie a atacurilor cu rachete – ceva în care Israelul are o experiență uriașă”, a continuat președintele.

„Dar sunt lucruri pe care nu le putem furniza, din cauza intereselor noastre de securitate națională de cea mai mare importanță și, apropo, aceasta este regula în multe alte țări”, a spus el, adăugând că „busola” care este folosită pentru a-și judeca țara. este „uneori distorsionat”.

„Israelul face tot ce poate în lumina considerațiilor sale strategice și de securitate”, a spus președintele.

Ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba a declarat pe 18 octombrie că țara sa va trimite un mesaj oficial guvernului israelian prin care îi va cere să furnizeze imediat Kievului sisteme de apărare aeriană. Până acum, Israelul nu a oferit Ucrainei niciun ajutor militar și s-a limitat la trimiterea de provizii umanitare în țară și la acordarea de asistență medicală ucrainenilor răniți în urma ostilităților.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img