Puiu Popoviciu i-a dat în judecată la Washington pe președintele României, premierul, ministrul Justiției și cel al Finanțelor

0
35

Două firme înregistrate în Cipru și care dețin participații la mai multe companii prin care omul de afaceri Puiu Popoviciu derulează proiecte imobiliare au înregistrat o plângere la adresa statului român la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington, acuzând România de încălcarea tratatului bilateral de protejare reciprocă a investițiilor semnat cu Republica Cipru în 1991, transmite profit.ro.

Drept pârâți în plângerea depusă de cele două offshore-uri cipriote, Bladon Enterprises Ltd. și Germen Properties Ltd., figurează președintele României, premierul, ministrul Justiției și cel al Finanțelor. Reclamantele sunt reprezentate de doi avocați britanici, precum și de biroul din Londra al casei americane de avocatură Shearman & Sterling, una dintre cele mai mari din lume.

Obiectul plângerii împotriva României depuse la ICSID de cele două firme înregistrate în Cipru l-ar constitui sechestrele instituite de procurorii români pe mai multe active imobiliare ale unor companii controlate de Bladon Enterprises Ltd. și Germen Properties Ltd. Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv anul trecut la 7 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa și se află în prezent la Londra.