spot_img
20.7 C
București
vineri, august 12, 2022
Acasă#FreeIranCRIZA IRANIANĂ/ Deputații nemulțumiți de președintele Rouhani

CRIZA IRANIANĂ/ Deputații nemulțumiți de președintele Rouhani

-

Deputaţii iranieni şi-au exprimat marţi nemulţumirea faţă de preşedintele Hassan Rouhani în legătură cu dificultăţile economice şi sociale din Iran, în timpul convocării inedite în faţa parlamentului, relatează AFP.

- Reclama -

Este vorba de prima convocare a lui Rouhani în faţa deputaţilor pentru a da explicaţii, într-un context devenit şi mai agitat din cauza evoluţiilor privind dosarul nuclear şi reintroducerea sancţiunilor americane.

Audierea, care a durat aproape două ore, survine de asemenea după demiterea, după un vot de neîncredere din partea parlamentului, a miniştrilor muncii (pe 8 august) şi economiei (duminică).

În pofida încercărilor preşedintelui de a da explicaţii, aleşii şi-au exprimat apoi nemulţumirea în legătură cu patru din cele cinci dosare supuse la vot.

”Nu trebuie să se spună că ne confruntăm cu o criză. Nu există o criză. Dacă se spune aşa, atunci aceasta se va transforma într-o problemă a societăţii şi va fi o adevărată ameninţare’‘ , a argumentat Rouhani, care se confruntă cu critici atât din partea conservatorilor cât şi din cea a reformatorilor.

Potrivit regulilor parlamentului, întrebările la care deputaţii nu au primit răspunsuri satisfăcătoare vor fi supuse justiţiei pentru aviz.

Rouhani, considerat un moderat, nu a prezentat în cursul acestei şedinţe noi propuneri pentru ieşirea ţării din situaţia dificilă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...