spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
Acasă#FreeIranCRIZA IRANIANĂ/ Deputații nemulțumiți de președintele Rouhani

CRIZA IRANIANĂ/ Deputații nemulțumiți de președintele Rouhani

-

Deputaţii iranieni şi-au exprimat marţi nemulţumirea faţă de preşedintele Hassan Rouhani în legătură cu dificultăţile economice şi sociale din Iran, în timpul convocării inedite în faţa parlamentului, relatează AFP.

Este vorba de prima convocare a lui Rouhani în faţa deputaţilor pentru a da explicaţii, într-un context devenit şi mai agitat din cauza evoluţiilor privind dosarul nuclear şi reintroducerea sancţiunilor americane.

Audierea, care a durat aproape două ore, survine de asemenea după demiterea, după un vot de neîncredere din partea parlamentului, a miniştrilor muncii (pe 8 august) şi economiei (duminică).

În pofida încercărilor preşedintelui de a da explicaţii, aleşii şi-au exprimat apoi nemulţumirea în legătură cu patru din cele cinci dosare supuse la vot.

”Nu trebuie să se spună că ne confruntăm cu o criză. Nu există o criză. Dacă se spune aşa, atunci aceasta se va transforma într-o problemă a societăţii şi va fi o adevărată ameninţare’‘ , a argumentat Rouhani, care se confruntă cu critici atât din partea conservatorilor cât şi din cea a reformatorilor.

Potrivit regulilor parlamentului, întrebările la care deputaţii nu au primit răspunsuri satisfăcătoare vor fi supuse justiţiei pentru aviz.

Rouhani, considerat un moderat, nu a prezentat în cursul acestei şedinţe noi propuneri pentru ieşirea ţării din situaţia dificilă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img