Home Economie PSD vrea taxă de solidaritate pe veniturile marilor companii

PSD vrea taxă de solidaritate pe veniturile marilor companii

0

Partidul Social Democrat promovează principiul unei taxe de solidaritate pe veniturile marilor companii şi susţine reducerea impozitării muncii şi creşterea veniturilor angajaţilor.

„PSD promovează, fără rezerve, principiul unei taxe de solidaritate pe veniturile marilor companii pentru că o astfel de măsură este absolut necesară în contextul actual, în care populaţia şi firmele mici se confruntă cu o creştere substanţială a preţurilor. Nu putem rămâne indiferenţi când vedem că sunt companii care speculează situaţia economică actuală şi se îmbogăţesc pe seama celor care muncesc din greu”, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES de PSD.

Taxa de solidaritate – spun reprezentanţii PSD – vizează exclusiv companiile mari, cu venituri de peste 100 de milioane de euro, care îşi diminuează artificial profiturile, cu scopul vădit de a-şi reduce obligaţiile faţă de bugetul de stat.

„Aceste firme cu venituri foarte mari au obligaţia de a plăti un impozit pe profit echivalent cu măcar 1% din cifra lor de afaceri, aşa cum plătesc toate firmele mici din România. PSD este de acord cu menţinerea impozitului pe profit de 16%, însă valoarea acestuia plătită de marile companii nu trebuie să fie mai mică de 1% din cifra lor de afaceri”, se precizează în comunicat.

Social-democraţii menţionează că în niciun moment nu au luat în calcul „o creştere a impozitului pe dividende”.

„PSD susţine, de asemenea, reducerea impozitării muncii şi creşterea veniturilor angajaţilor. Veniturile românilor trebuie să crească astfel încât toţi să aibă un trai decent. Nu este corect ca factura crizelor să fie plătită de cetăţeni, în timp ce doar unii prosperă. Iar pentru Partidul Social Democrat pe primul loc sunt oamenii şi economia românească. Obiectivul PSD este de a sprijini populaţia vulnerabilă, cu o atenţie suplimentară acordată categoriilor active, respectiv salariaţilor cu venituri mici şi medii, care prin muncă contribuie cel mai mult la dezvoltarea economică a ţării”, adaugă social-democraţii.

Modelul fiscal, subliniază PSD, are în vedere scăderea taxelor pe aceste salarii, astfel încât să rămână mai mulţi bani în buzunarele acestor angajaţi.

„Nu în ultimul rând, PSD consideră că statul trebuie să sprijine IMM-urile, fermele agricole şi infrastructura critică, în principal şcolile şi spitalele, astfel încât acestea să îşi poată instala cât mai rapid sisteme proprii de producere a energiei din surse regenerabile. România are la dispoziţie 12 miliarde euro, bani europeni, din Fondul de Modernizare, pentru atingerea acestui obiectiv”, se mai arată în comunicat.

Ad

Exit mobile version