spot_img
15.7 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăAnalizePSD Sibiu se ceartă pe bani cu șefa PNL a CJ: BOICOT

PSD Sibiu se ceartă pe bani cu șefa PNL a CJ: BOICOT

-

Consilierii judeţeni ai PSD Sibiu o acuză pe Daniela Cîmpean, preşedinta liberală a Consiliului Judeţean (CJ), că discriminează primarii social-democraţi şi nu alocă fonduri cum îşi doresc aceştia pentru efectuarea de lucrări la drumurile din localităţile pe care le conduc, informează un comunicat de presă al Organizaţiei Judeţene PSD.

- Reclama -

„Consilierii judeţeni ai PSD Sibiu au boicotat şedinţa ordinară de consiliu judeţean de joi, 25 august, prin neprezentare, în semn de protest faţă de comportamentul abuziv şi discriminatoriu de care dă dovadă preşedinta Daniela Cîmpean raportat la UAT-urile administrate de primarii PSD”, se arată în comunicatul celor de la PSD Sibiu.

„Constatăm că, pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei din data de 25.08.2022, la punctul 1S există un proiect de hotărâre privind” aprobarea repartizării pe unităţi administrativ teritoriale a sumei defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pe anul 2022″, care reprezintă aceeaşi practică consacrată prin care se confiscă întreaga valoare repartizată din sume defalcate de TVA. În această situaţie, grupul consilierilor judeţeni ai PSD Sibiu a hotărât să boicoteze şedinţa de ieri, neparticipând la lucrările acesteia. Considerăm proiectul ca fiind o măsură abuzivă, netemeinică şi în detrimentul tuturor UAT-urilor din judeţ, care nu beneficiază decât discreţionar de efectuarea unor lucrări pentru întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene şi comunale. Tratamentul inegal şi discriminatoriu faţă de UAT-urile administrate de primarii PSD au mai făcut obiectul unor discuţii privind comportamentul abuziv al doamnei Daniela Cîmpean, care este, de altfel, iniţiatoarea proiectului de hotărâre sus-amintit. Atragem atenţia asupra faptului că vom lua permanent atitudine împotriva comportamentelor dictatoriale ale doamnei preşedintă.”, a declarat consilierul judeţean PSD, Pavel Bichicean.

Absenţa consilierilor judeţeni PSD nu a afectat votul proiectelor din cadrul şedinţei de joi, de la Consiliul Judeţean, unde PNL, Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) şi USR. Din cele 32 de mandate ale consilierilor judeţeni de la Sibiu, PSD are 5, la fel ca şi FDGR, USR are patru consilieri, iar majoritatea o deţine PNL cu 18 mandate. Liberalii au şi conducerea CJ Sibiu, atât preşedintele, cât şi cei doi vicepreşedinţi sunt de la PNL. La Sibiu, atât în Consiliul Local, cât şi în Consiliul Judeţean, majoritatea o deţine PNL şi FDGR, iar criticile, abţinerile sau voturile împotrivă vin de la cei din PSD şi USR. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...