spot_img
15.7 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăAnalizePapa Francisc surprins de rezultatele politicii pro-familie din Ungaria

Papa Francisc surprins de rezultatele politicii pro-familie din Ungaria

-

Papa Francisc s-a declarat surprins aflând despre rezultatele politicii pro-familie a Ungariei, inclusiv creşterea de două ori a numărului de căsătorii şi o scădere de 50% a numărului de avorturi, a declarat preşedinta Katalin Novak la Radio Vatican, după ce s-a întâlnit cu suveranul pontif într-o audienţă privată joi la Roma, relatează vineri agenţia MTI.

- Reclama -

Novak a spus că întâlnirea lor a durat peste 40 de minute şi discuţiile s-au purtat în limba spaniolă. Papa şi-a exprimat aprecierea şi „discuţiile noastre au avut un ton foarte sincer”, a precizat Novak.

Politica pro-familie a Ungariei a fost de asemenea discutată şi suveranul pontif a fost luat prin surprindere aflând despre realizările acesteia, a spus Novak. El şi-a exprimat regretul pentru faptul că în Europa şi într-o mare parte a lumii dezvoltate căsătoria nu mai este la modă, a adăugat preşedinta Ungariei.

„În Ungaria, familia este importantă pentru oameni şi aceasta trebuie sprijinită”, a spus Novak, adăugând că „ideologiile dăunătoare ce vizează destrămarea familiei tradiţionale trebuie respinse”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...