spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizePSD: Conducerea USR trebuie să o suspende din partid pe Clotilde Armand....

PSD: Conducerea USR trebuie să o suspende din partid pe Clotilde Armand. Din acest moment, fiecare zi în care doamna Armand rămâne în funcţia de primar reprezintă o insultă la adresa locuitorilor Sectorului 1

-

PSD a cerut conducerii USR să aplice, în cazul primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, exact aceleaşi standarde de integritate pe care le-au pretins altor politicieni acuzaţi de fapte penale şi de incompatibilitate.

- Reclama -

Conducerea USR are obligaţia morală de a convoca, de urgenţă, o şedinţă pentru suspendarea din partid a edilului Clotilde Armand, până când aceasta îşi va rezolva problemele cu justiţia. În caz contrar, tot discursul USR privind integritatea funcţiei publice se dovedeşte a fi pură demagogie, precizează social-democraţii, într-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că, în cazul lui Clotilde Armand, nu mai e vorba doar de declaraţii politice sau de speculaţii de presă. Este o acuzaţie oficială, din partea Agenţiei Naţionale de Integritate care a iniţiat o procedură în justiţie împotriva doamnei primar, pentru fapte penale şi incompatibilitate.

„Din acest moment, fiecare zi în care doamna Armand rămâne în funcţia de primar reprezintă o insultă la adresa locuitorilor Sectorului 1 şi în special a celor care au votat-o pe baza discursului anti-corupţie”, mai indică sursa menţionată.

„Explicaţiile date de primarul Sectorului 1, la acuzaţiile care i se aduc în sesizarea ANI, sunt la fel de irelevante cum au fost argumentele tuturor politicienilor care susţineau că sunt nevinovaţi, după ce erau puşi sub acuzare de diverse instituţii ale statului. Atunci USR cerea cu insistenţă ca acei politicieni să renunţe la funcţiile publice până la pronunţarea magistraţilor. Cum ziceau cei de la USR? Să facă pasul în spate, să lase justiţia să-şi facă treaba, să aibă încredere în instituţii, iar dacă sunt achitaţi, pot reveni în politică”, a declarat preşedintele Organizaţiei PSD a Sectorului 1, Florin Manole.

PSD subliniază că acuzaţiile care i se aduc primarului Sectorului 1 sunt cu atât mai grave dacă ţinem cont că faptele incriminate au avut loc în perioada februarie-august 2022, adică exact atunci când străzile din sector erau pline de gunoaie şi de şobolani.

„În timp ce locuitorii Sectorului 1 sufereau din cauza mizeriei, doamna primar considera că merită să-şi crească salariul cu 30%, fix pentru aşa-zisa gestionarea a proiectelor anti-corupţie”, mai spune sursa amintită.

Conform ANI, Clotilde Armand a produs un prejudiciu asupra fondurilor europene, ceea ce atrage competenţa Parchetului European (EPPO).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img