PSD cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea Legii consumatorului vulnerabil

0

PSD cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea Legii consumatorului vulnerabil, potrivit unui comunicat al acestui partid transmis, marţi, AGERPRES.

„PSD solicită preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Ludovic Orban, să convoace Parlamentul într-o sesiune extraordinară pentru rezolvarea urgentă a situaţiei dramatice în care se află peste jumătate de milion de români, confruntaţi cu riscul de a fi debranşaţi de la reţeaua de energie electrică din cauza creşterii explozive a preţurilor”, se menţionează în comunicat.

Potrivit PSD, având în vedere intenţia Guvernului de a anula prevederile ordonanţei care asigura protecţia acestor consumatori, este necesar ca Parlamentul să adopte, în regim de urgenţă, Legea consumatorului vulnerabil.

„PSD solicită parlamentarilor puterii să-şi întrerupă vacanţele şi campaniile de partid pentru a legifera această chestiune deosebit de sensibilă pentru foarte multe familii cu venituri mici din România. Pentru asta am fost votaţi de cetăţeni, ca să-i apărăm atunci când sunt ameninţaţi de proasta funcţionare a unor mecanisme economice, cum e în cazul de faţă liberalizarea precipitată a tarifelor pentru energia electrică. Este de neacceptat ca în secolul XXI, într-un stat membru al Uniunii Europene, peste 200.000 de gospodării să se reîntoarcă la opaiţ din cauza unei liberalizări sălbatice a pieţei energiei, aprobată de Guvernul Orban şi pusă în practică de Guvernul Cîţu. În acest caz, nu e vorba doar de câţiva consumatori rău-platnici, ci deja de un amplu fenomen social de o gravitate excepţională, care impune intervenţia urgentă a Parlamentului României”, au adăugat social-democraţii.