spot_img
24.4 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăAnalizePSD, campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi...

PSD, campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică

-

Partidul Social Democrat va declanşa o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Radu Oprea.

- Reclama -

„Am hotărât împreună cu colegii din Biroul Permanent Naţional să declanşăm o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică. Vineri am depus iniţiativa noastră în Parlament, cu 157 de semnături, adică toţi parlamentarii membri ai PSD, deputaţi şi senatori. Aceste dezbateri trebuie să fie extrem de rapide, de aceea am cerut procedură de urgenţă, şi foarte serioase, pentru că este o mare aşteptare. Această campanie de strângere de semnături are rolul de a sensibiliza parlamentarii de la celelalte partide politice, fie că vorbim despre PNL, despre UDMR, despre USR PLUS sau AUR”, a declarat Oprea, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, miercuri, lideri ai social-democraţilor vor avea o întâlnire cu reprezentanţii celor mai importante organizaţii patronale care reprezintă întreprinderile mici şi mijlocii din România pentru a discuta măsurile care pot fi luate pentru sprijinirea acestora, în contextul în care şi acestea sunt afectate de valul de scumpiri la energie, la gaze.

„Avem o iniţiativă legislativă pregătită şi o vom discuta împreună cu reprezentanţii IMM-urilor, astfel, într-un timp foarte scurt, poate săptămâna aceasta, să depunem şi această iniţiativă în Parlament”, a spus Radu Oprea.

Social-democratul a amintit că în Parlament a fost înfiinţată o comisie de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii preţurilor la gaze naturale şi energie electrică.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...