PSD acuză Guvernul că are o politică anti-națională în privința pădurilor

0

PSD a transmis că este condamnabilă decizia Guvernului Cîţu de a se poziţiona pe contrasens cu Strategia Forestieră Planificată a Uniunii Europene privind protejarea pădurilor. Sursa citată precizează că va depune, la începutul sesiunii parlamentare, o propunere legislativă pentru interzicerea, pe tot teritoriul naţional, a tăierii arborilor sănătoşi, pentru o perioadă de cel puţin 10 ani.

„Argumentele Guvernului pentru a-şi justifica această abordare se suprapun în mod straniu cu retorica firmelor din industria forestieră şi încalcă angajamentele României asumate în cadrul Uniunii Europene. Poziţia Guvernului în această chestiune este profund anti-naţională şi vine în completarea acţiunilor preşedintelui Iohannis care a demonstrat de-a lungul timpului apropierea de unii exploatatori străini din acest sector”, arată un comunicat de presă al PSD.

Conform sursei citate, „pentru a pune a capăt acestor jocuri de culise prin care se tranzacţionează pădurile din România, PSD va depune, la începutul sesiunii parlamentare, o propunere legislativă pentru interzicerea, pe tot teritoriul naţional, a tăierii arborilor sănătoşi, pentru o perioadă de cel puţin 10 ani”.