spot_img
25.6 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăAnalizeCe a făcut în Parlament un deputat la primul mandat/ Gabriela Horga...

Ce a făcut în Parlament un deputat la primul mandat/ Gabriela Horga despre inițiativele parlamentare depuse în calitate de inițiator sau co-inițiator

-

Prima mea sesiune parlamentară. Acestea sunt inițiativele parlamentare depuse în calitate de inițiator sau co-inițiator. Am avut atât propriile propuneri și, de asemenea, am completat și ajutat în domeniul meu și colegi care aveau alte propuneri legislative. Trebuie să menționez și faptul că în parlament este o altă dinamică decât în guvern, de exemplu. Fiecare pas al procesului legislativ trebuie urmărit, este de durată, orice proiect trebuie susținut în toate comisiile unde ajunge respectivul proiect la raport și pentru a ajunge lege și a avea rezultate trebuie urmărit întregul proces cu seriozitate. În plus, activitatea în comisii este extrem de importantă, prin amendamente se pot produce schimbări fundamentele în bine ale unor legi și fiind deja proiecte care au parcurs circuitul legislativ, se scurtează întregul proces, iar amendamentele care trec produc efecte mult mai rapid, acele proiecte intrând la vot final. Am prezentat, de-a lungul acestei sesiuni contribuția mea prin amendamente importante, în special pentru mediul de afaceri, a scris pe Facebook deputata PNL de Giurgiu, Gabriela Horga.

- Reclama -

CE SUSȚINE GABRIELA HORGA:

Pentru că îmi place seriozitatea, pentru că le datorăm celor care ne-au ales un raport de activitate periodic și transparență, le prezint astăzi în fața celor care m-au votat, ele fiind în formă completă pe site-ul Camerei Deputaților, pe pagina mea.

✅În prima sesiune parlamentară, m-am concentrat pe propuneri menite să îmbunățească viața oamenilor prin reducerea birocrației dar și pe extinderea facilităților fiscale pentru IMM-uri. Aș vrea să explic, din start, că m-am concentrat pe proiecte care să aibă șanse reale să devină legi. În această perioadă dificilă, tentația populismului este mare. Eu, înainte să îmi pun semnătura pe un proiect, verific ce impact financiar are proiectul și dacă este sustenabil.

✅Sigur, în unele cazuri, sunt proiecte care nu ar fi costat statul, dar ani de zile instituțiile au preferat să îi sufoce pe oameni cu birocrația. Senatul a aprobat recent și proiectul inițiat cu colegul meu, George Tuță, care prevede că instituţiile publice nu vor mai avea dreptul să solicite copii după avize sau alte documente care au fost emise deja de alte instituţii publice. De câte ori am văzut oameni puși pe drumuri pentru documente pe care statul le are deja!

✅ Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege privind folosirea semnăturii electronice în relațiile de muncă. Este un proiect pe care l-am semnat și l-am susținut și care prevede că persoanele care doresc vor putea să folosească semnătura electronică calificată și pe cea avansată, la semnarea contractului de muncă și a actelor adiționale.

✅ Am semnat propunerea legislativă care prevede TVA de 5% pentru comercializarea de cărți în format fizic (tipărite sau vândute sub formă de CD-uri audio sau multimedia) la valoarea de 5%. Vrem să susținem lectura în rândul tinerilor și digitalizarea educației.Lupt pentru noi oportunități de angajare pentru persoanele cu dizabilități prin crearea unor politici de susținere pe piața muncii.

✅Am inițiat împreună cu colega mea, Violeta Alexandru, un proiect legislativ prin care stabilim clar direcționarea sumelor plătite de către angajatorii care nu au angajat cel puțin 4% persoane cu dizabilități din totalul angajaților către un fond specific. Sumele astfel încasate vor putea fi utilizate doar pentru politici/programe de angajare a persoanelor cu dizabilități.

✅ Pe de altă parte, mi-am continuat proiectele începute anul trecut, în perioada în care am fost secretar de stat la Cancelaria prim-ministrului. Organizatorii de expoziții, târguri, congrese vor beneficia de sprijin, în urma amendamentului depus de mine, prin compensarea a 20% din pierderile companiilor. Am introdus aceste categorii pe lista celor care beneficiază de schema de ajutor de stat propusă în anul 2020 de guvern condus pentru a compensa pierderile din industria HoReCa.

✅Am reușit să simplificăm accesul IMM-urilor la finanțare, prin aprobarea, de către Comisia de buget-finanțe, a celor peste 20 de amendamente pe care le-am depus la programul IMM Factor, să debirocratizăm unele proceduri ale Registrului Comerțului si să eficientizăm modul de implementare al PNRR prin aprobare a peste 15 amendamente depuse de mine.

✅Eu chiar cred că orice schimbare în societate trebuie să înceapă cu noi, politicienii. Am votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, primul pas pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale. Am semnat un proiect de lege care prevede reţinerea a 10% din indemnizaţia lunară deputatului sau senatorului, în cazul neparticipării la cel puţin o activitate parlamentară în sediul Camerei Deputaţilor sau Senatului.Am încercat să rămână ceva bun, ceva util, în urma mea în primele luni de activitate.

Voi reveni și cu un raport complet privind întreaga activitate, inclusiv cea din Circumscripția #Giurgiu, cea din comisii, cea de la Adunarea Parlamentară la Consiliul Europei. Sunt atâtea lucruri de făcut, însă pentru asta avem nevoie de reprezentanți implicați și serioși.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...