spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăBasarabiaPROTEST SÂMBĂTĂ LA CHIȘINĂU: Timofti a capitulat în faţa lui Plahotniuc

PROTEST SÂMBĂTĂ LA CHIȘINĂU: Timofti a capitulat în faţa lui Plahotniuc

-

Sâmbătă,16 ianuarie, ora 11:00, un nou protest este anunțat la Chișinău, după ce preşedintele Nicolae Timofti a cedat şi a desemat candidatul PD la şefia Guvernului. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, care afirmă că „poporul a rămas, din nou, singur în faţa mafiei”.

„Instituţia prezidenţială se află în continuare în captivitate. Nedesemnarea oligarhului Plahotniuc la funcţia de premier este meritul oamenilor de bună credinţă şi a partenerilor externi, pentru că deja e clar că mai puţin a domnului Timofti. Sub presiune populară, Nicolae Timofti a respins candidatura lui Plahotniuc, însă ulterior, după cum ştim din surse, a fost chemat la cabinet şi somat să capituleze în faţa mafiei. Soluţia lui Timofti era Ion Sturza sau Maia Sandu, adică o candidatură independentă, necontrolată de oligarhie şi capabilă să scoată ţara din impas. Iată că preşedintele a preferat să desemneze o candidatură din anturajul oligarhului”, a comentat Andrei Năstase desemnarea PD-istului Pavel Filip, unul dintre apropiaţii lui Plahotniuc.

„Cercul s-a închis, iar poporul a rămas singur în faţa mafiei criminale. De aceea anunţăm mâine, la ora 11:00, o amplă acţiune de protest în PMAN. Facem apel la întreaga societate, la oamenii de bună credinţă, la intelectualitate, medici, scriitori, ingineri, tineri, să se pătrundă de importanţa momentului, să se organizeze şi să vină mâine, la 11:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a declarat Andrei Năstase, la Jurnal TV.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img