PROIECT PENTRU VALORIFICAREA POTENȚIALULUI TURISTIC ÎN DROBETA TURNU SEVERIN

0

La începutul acestei săptămâni, Consiliul Județean Mehedinți, în parteneriat cu Primăria Drobeta Turnu Severin, a depus către Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, documentele în vederea atragerii de fonduri europene pentru elaborarea documentației tehnico-economice în cazul obiectivului “File de istorie”, în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT).

”Dezvoltarea #turismului este o prioritate a mea pentru următorul mandat, având în vedere potențialul pe care îl are județul #Mehedinți!

”Este un proiect care va pune în valoare cele trei obiective situate în incinta Muzeului Regiunii Porților de Fier și anume: vestigiile monumentului istoric “Podul lui Traian”, Turnul Belvedere, Amfiteatrul Roman și întreg spațiul public (aproximativ 4.000 mp), prin configurarea de zone prietenoase, dinamice, cu un design înalt de calitate, potrivite pentru deplasarea, relaxarea și socializarea turiștilor.

Este un proiect important și necesar pentru promovarea obiectivelor culturale din incinta Muzeului Regiunii Porților de Fier și din complexul istoric – cultural al Colegiului Național “Traian”.

Am convingerea că implementarea acestui proiect va aduce o serie de beneficii economice atât pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, cât și pentru întreg județul Mehedinți.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Investiția se va realiza în parteneriat cu #Primăria_Drobeta_Turnu_Severin, care a introdus în proiect obiectivul “Ruinele bisericii medievale de la Drobeta Turnu Severin”.

Valoarea totală a documentației care va fi atrasă din fonduri europene este de 500 000 euro.