Procurorul general și piscina SPP

0
190
Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar (S) si procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, participa la dezbaterea cu tema "Frauda si coruptia in domeniul achizitiilor publice. De la combatere la prevenire", miercuri 7 februarie 2018, la Hotel Sheraton din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Judecătorul militar Constantin Udrea îi răspunde lui Augustin Lazăr, care a spus că cel dintâi a avut opinii personale şi părtinitoare, subliniind că şi procurorul general a fost părtinitor atunci când nu a constatat infracţiunea unui şef al SPP şi că a făcut baie în piscina unui ofiţer SPP.

„Nu sunt numai două, sunt mai multe. (sesizări la Inspecţia Judiciară, n.r) (…) Au mai fost două clasate. Una privea un accident de vânătoare în care era implicat un ofiţer SPP, cu moartea unui vânător pe raza unei localităţi din Prahova, vânătoare la care a participat şi un şef al unui serviciu secret. Niciunul dintre participanţi nu avea asigurare de răspundere civilă obligatorie ce se pedepseşte cu închisoarea, e infracţiune. În momentul când cauza a fost instrumentată de un procuror militar din raza judeţul Prahova, Toma îl cheamă – avea rang de procuror de judecătorie, dar a fost promovat odată cu cauza şi a ajuns procuror de Înaltă Curte, prin delegare, la secţia parchetelor militare de pe lângă Înalta Curte”, a declarat judecătorul Constantin Udrea, pentru MEDIAFAX.

Acesta a spus că respectivul caz a ajuns la el în contestaţie, prilej cu care a sesizat anumite nereguli pe care le-a remediat.

„Am dispus trimiterea cauzei la judecată, dar l-am sesizat şi pe procurorul general cu faptul că procurorul militar competent a refuzat să facă cercetări şi cu privire la infracţiunea de care vă vorbeam: niciunul dintre vânători nu avea asigurare obligatorie. M-au sâcâit în continuare şi au sesizat Inspecţia Judiciară. Bălăceala în piscină se referă la conducătorul acelui serviciu”, a mai precizat judecătorul.

Constantin Udrea a mai spus că generalul Gheorghe Coşneanu de la Secţia Parchetelor militare a Parchetului General a fost coleg de cămin cu Augustin Lazăr.

„Să spună dacă e normal să se scalde în piscina SPP şi să nu constate infracţiunea şefului SPP. Să spună dacă e normal şi dacă asta e părtinitor, să spună public: Aveam obligaţia să constat, n-am constatat”. Împreună cu Coşneanu (procurorul general s-a scăldat în piscină, n.r.)”, a mai spus Constantin Udrea.