spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăActualitateProcurorul General e fericit cu noua lege judiciară: Poate infirma soluţiile de...

Procurorul General e fericit cu noua lege judiciară: Poate infirma soluţiile de clasare şi actele procurorilor din toate parchetele

-

Procurorul general Gabriela Scutea a apreciat o prevedere din proiectul noii legi de organizare judiciară, care îi dă posibilitatea să infirme soluţiile de clasare şi actele procurorilor din toate parchetele pentru nelegalitate sau netemeinicie.

- Reclama -

„În cadrul proiectului noii legi de organizare judiciară este stabilită vocaţia procurorului general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de a infirma soluţiile de clasare şi actele procurorilor din toate parchetele pentru nelegalitate şi/sau netemeinicie. Considerăm că o astfel de modificare legislativă este de natură a reconstitui cadrul juridic optim de exercitare a atribuţiilor de control de către procurorul general în scopul asigurării unei practici unitare a parchetelor, de natură a răspunde pe deplin exigenţelor impuse de principiul legalităţii şi de cel al imparţialităţii”, a spus Gabriela Scutea.

Conform unui comunicat postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public, declaraţia a fost făcută în cadrul lucrărilor celui de-al treilea Forum de lucru al procurorilor generali din statele balcanice, desfăşurat miercuri la sediul Parchetului General, care a avut ca temă „Prerogativele de control ale procurorului general – rol esenţial pentru aplicarea unitară a legii şi apărarea interesului public”.

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizările depuse de USR, AUR şi Avocatul Poporului cu privire la cele trei legi ale Justiţiei adoptate în Parlament.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img