Procurorul DNA Mihaela Iorga: Mi s-a transmis să o rețin pe Udrea, să fac circ mediatic/ REACȚIA ELENEI UDREA

0
16

Procurorul Mihaela Moraru Iorga a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi că a făcut presiuni pentru reţinerea Elenei Udrea, ”chiar şi pentru o noapte”, deşi nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului şi atunci ”totul era doar un circ mediatic”.

Procurorul DNA Mihaela Iorga a declarat marți, la ieșirea de la ședința CSM, că i s-ar fi transmis că ar trebui să o rețină pe Elena Udrea pentru 24 de ore, într-un dosar. 

”În situaţia privind dosarul Elenei Udrea în care Parlamentul a da aviz pentru reţinere, nu şi pentru arestare şi în care am ieşit şi am spus clar la acel moment ca atât timp cât nu avem arestare, nu se impune reţinerea că ar însemna să facem doar un circ mediatic. Am închis telefonul, am luat măsura controlului judiciar pe cauţiune şi consider că a fost o măsura corectă având în vedere avizul Parlamentului. Nu mi-a spus în mod direct, pentru că nu procedează niciodată în mod direct. Sună, întrebă sau efectiv intervenea printr-un procuror şef adjunct care era coordonatorul secţiei a doua. Mi-a spus ca opinia conducerii este ca ar trebui reţinută pentru că există aviz de reţinere. A fost mesajul doamnei procuror şef . Chiar şi pentru pentru o noapte. Ceea ce mi s-a părut bizar. Şi este motivul pentru care în noaptea aia mi-am inchis telefonul”, a declarat procurorul Mihaela Moraru Iorga.

UPDATE: REACȚIA ELENEI UDREA: „Astazi, procurorul DNA Mihaela Iorga Morar a declarat public ca i s-a cerut de catre Kovesi sa ma aresteze, la a treia incercare de arestare, respinsa de Parlament, in toamna lui 2015!!! Ce dovada mai trebuie ca ceea ce spun eu inca din ianuarie 2015 sa fie crezut? Ce mai e necesar sa aflam ca sa fie clar tuturor ca am fost arestata la comanda lui Kovesi si Coldea, ca am fost si sunt tinta acestora, ca dosarele mele sunt rezultatul planului lor de a ma scoate din politica si de a ma reduce la tacere? Asa cum de altfel s-a intamplat si in cazurile altora, in alte dosare, dar fata de care cei doi au actionat cu mai putina patima.Iar procurorii acestia care au avut intr-un final curajul sa vorbeasca, sa arate abuzurile sefei DNA, au fost revocati din functii de catre CSM, la cererea lui Kovesi! Cine mai poate sa restabileasca legalitatea in functionarea justitiei? Cine poate si vrea sa opreasca abuzurile si ilegalitatile lui Kovesi si ale Sistemului din care face parte? Cui sa ma adresez eu, tinta lor cea mai importanta, la cine sa reclam executia la care sunt supusa, cand insusi seful statului ii gireaza pe acesti oameni si le aproba actiunile mafiote?” 

Aceasta a mai spus că tensiunea dintre ea şi Kovesi era de mult timp fiind ”determinată probabil de faptul că nu am dat curs anumitor solicitări”, susţine procurorul.

Mihaela Moraru Iorga a vorbit despre unul dintre dosare, în care susţine că au fost presiuni din partea conducerii DNA pentru menţinerea măsurii de arestare asupra unui inculpat.

 

 De asemenea, procurorul Mihaela Iorga a mai spus, la ieșirea de la CSM, că nu a înțeles ce îi reproșează șefa DNA Laura Codruța Kovesi și a dezvăluit că între ele există „o tensiune de mai mult timp”.