spot_img
25.5 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăDezvaluiriProcuror șef DNA prins în pat cu SRI

Procuror șef DNA prins în pat cu SRI

-

Procurorul sef al DNA Brasov, Cornel David Deca, a fost demascat de către Curtea de Apel Brașov ca fiind un colaborator al SRI. Drept dovadă s-au adus actele pe care Cornel David Deca le-a semnat, pe care le trimitea, la anumite intervale de timp, la structura județeană de informații, pe parcursul anului 2015, scrie Evenimentul Zilei.

Procurorul general al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi (C) participa la ceremonia de instalare in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a lui Augustin Lazar (S), la sediul P.I.C.C.J. din Bucuresti, miercuri, 4 mai 2016. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
- Reclama -

Judecătorii CA Brașov au cerut sa li se prezinte care a fost implicarea serviciilor de informații in activitatea de urmărire penala în cadrul dosarului „Ferma Baneasa”.

SRI si Ministerul Public au fost nevoite, la ultimul termen al dosarului 345/64/2016, să declasifice corespondenta secretă purtată intre DNA Brașov si SRI si sa o trimită instanței.

„Documentele declasificate releva lucruri extrem de grave, care risca sa declanșeze un scandal international ținând cont de faptul ca în acest dosar în care rechizitoriul a fost semnat de procurorul Cornel David Deca, alaturi de subalterna sa procuroarea Monica Munteanu, si confirmat personal de sefa DNA de atunci, Laura Codruta Kovesi , au fost pusi sub acuzare miliardarii israelieni Tal Silberstein si Benyamin Steinmetz, alaturi de printul Paul de Romania, omul de afaceri Remus Truica, jurnalistul Dan Andronic (directorul Evenimentului Zilei), avocatul Robert Rosu si alții”, conform luju.ro.

Documentele furnizate reprezintă cea mai elocventa dovada, apărută în spațiul public pana in prezent, a colaborării ilegale dintre procurori si agentii SRI in anchetele penale. În aceste anchete erau se constituiau echipe mixte operative in cadrul cărora SRI făcea probatoriile.

Din aceste documente reiese clar și limpede că procurorii DNA Brașov au lucrat pe Protocolul ilegal din februarie 2009 (protocol declarat in afara legii de Curtea Constituțională si semnat intre Laura Kovesi, si fosti sefi ai SRI George Maior si Florian Coldea).

Procurorul Deca a fost el care a solicitat SRI să îi facă probele și să să îi acorde sprijin în activitatea de urmărire penala prin formarea de echipe comune operative. Tot acesta a ordonat SRI-ului săi îi facă stenograme care, potrivit legii, acestea trebuiau certificate de procuror. Acesta cerea și oferea SRI-ului informații din dosar și a cerut SRI-ului să i se comunice informațiile pe care SRI le va descoperi în viitor despre țintele anchetelor sale.

Din documentele declasificate in dosarul “Ferma Baneasa”, rezultă că șeful DNA Brașov, David Deca, se face vinovat nu doar de folosirea Protocolului ilegal încheiat in 2009 intre PICCJ (Kovesi) si SRI (Maior si Coldea), ci și de colaborarea ilegala cu SRI in ancheta penala. Acest lucru in pofida art. 7 din Legea 303/2004 privind statutul magistraților, care interzice procurorilor si judecătorilor sa fie colaboratori ai serviciilor de informații sub sancțiunea pierderii funcției deținute.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...