spot_img
25 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăJustitieProcuroarea lui Dragnea cercetată de Inspecția Judiciară după ce a apărut dezgolită...

Procuroarea lui Dragnea cercetată de Inspecția Judiciară după ce a apărut dezgolită cu un deputat PSD la o recepție legată de GAZPROM

-

Inspectia Judiciara s-a autosesizat si a declansat cercetari prealabile fata de procuroarea DNA Alexandra Lancranjan dupa ce, la inceputul lunii februarie, jurnalista Sorina Matei de la B1 si site-ul Lumea Justitiei au acuzat-o ca a participat o reuniune unde erau prezenti si politicieni, scrie romaniacurata.ro.

Lancranjan este procuroarea care instrumenteaza dosarul Tel Drum si cea care l-a pus sub acuzare pe liderul PSD Liviu Dragnea pentru 5 infractiuni: abuz in serviciu, frauda cu fonduri europene si constituire a unui grup infractional organizat. Prejudiciul se ridica la aproape 30 de milioane de euro. Procurorarea a pus si sechestru pe averea liderului PSD, a patronilor de la Tel Drum si pe bunurile companiei. Procuroarea activeaza in DNA de la inceputul anului trecut si a fost liderul unui ONG cu preocupari in zona Justitiei si a anticoruptiei, Liderjust.

Evenimentul „Meet the Global Thinkers” organizat de Club Romania, cu participarea Institutului britanic Legatum, care este sponsorizat de un investitor în Gazprom.

- Advertisement -

 

Sorina Matei a indicat mai multe fotografii de la receptia „Meet the Global Thinkers” din 16 iunie 2017 la care a participat si procuroarea DNA Lancranjan. Magistratul apare in fotografii alaturi de deputatul PSD Florin Petre Manole. Fotografiile se regasesc pe pagina de Facebook a organizatorului evenimentului, Club Romania. La eveniment au participat si fostul secretar de stat din Ministerul Justitiei, Radu Ragea (pe vremea liberalului Catalin Predoiu), fostul secretar de stat de la Finante si ex-candidat la Senat din partea ARD, avocatul Gabriel Biris, consilierul prezidential Constantin Dudu Ionescu, dar si omul de afaceri Gruia Stoica, condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare intr-un dosar al DNA pentru trucarea unei licitatii publice.

- Advertisement -

“Procurorul DNA, Alexandra Lancranjan, aka ‘Veve’, la o intalnire in iunie 2017, alaturi de un deputat al PSD, oameni de afaceri… Evenimentul: ‘Meet the Global Thinkers’- organizat de Club Romania, cu participarea Institutului britanic Legatum, care a lansat un capitol despre Romania/protestele OUG 13, institutut deţinut de miliardarul Christopher Chandler, al patrulea cel mai mare investitor in Gazprom.”, dezvăluia Sorina Matei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img