spot_img
13.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăDezvaluiriProcuroarea Iorga, dezvăluiri despre Kovesi: Doamna s-a deconspirat

Procuroarea Iorga, dezvăluiri despre Kovesi: Doamna s-a deconspirat

-

Mihaela Iorga Moraru dezvaluie cum șefa DNA Laura Kovesi s-a desconspirat de una singura si a recunoscut ca a facut presiuni intr-un anumit dosar. Ea l-a sesizat pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, scrie Lumea Justiției.

Documentul a fost prezentat, luni 6 noiembrie 2017, de jurnalista Ana Maria Roman, realizatoarea emisiunii “Esential” de la Antena 3. In respectivul memoriu, Mihaela Iorga Moraru sesizeaza CSM in legatura cu refuzul Inspectiei Judiciare a ancheta posibilele nereguli comise de sefa DNA, dar arata in acelasi timp ca insasi Laura Kovesi, printr-una dintrea actiunile sale, a confirmat practic imixtiunea intr-un dosar. Mai exact, in dosarul “Microsoft”.

- Advertisement -

Iorga Moraru: “Acte procesuale au fost efectuate ca urmare a presiunilor doamnei”

Concret, Iorga Moraru aminteste ca Laura Kovesi a reclamat-o la Inspectia Judiciara cu privire la faptul ca nu ar fi dispus continuarea urmaririi penale fata de un fost ministru si ca nu ar fi efectuat demersuri pentru ca Parlamentul sa formuleze cerere de urmarire penala a unui alt fost ministru: “A fost sesizata Inspectia Judiciara cu privire la faptul ca nu as fi dispus continuarea urmaririi penale fata de un fost ministru respectiv cu privire la faptul ca nu as fi efectuat demersuri pentru ca Parlamentul sa formuleze cerere de urmarire penala a unui alt fost ministru”.

- Advertisement -

Or, in opinia Mihaelei Iorga Moraru, tocmai prin sesizarea formulata Laura Kovesi a recunoscut practic actele de imixtiune in dosarul “Microsoft”. Si a recunoscut si ca dorea invinuirea a doi fost ministri. De asemenea, Iorga Moraru subliniaza in memoriul adresat CSM ca a reclamat imixtiunile lui Kovesi Inspectiei Judiciare, precizand ca anumite acte procesuale au fost efectuate tocmai in urma presiunilor venite din partea sefei DNA: “Practic prin aceasta sesizare procurorul sef al DNA recunoaste actele de imixtiune in ceea ce priveste instrumentarea acestui dosar, acte de imixtiune pe care personal le-am sesizat Inspectiei Judiciare, atunci cand am aratat ca anumite acte procesuale au fost efectuate ca urmare a presiunilor doamnei (…) Recunoaste in mod explict ca dorea punerea sub invinuire a celor doi fost ministri.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img