spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăDezvaluiriIoan Rus trimis la București în Scandalul Porcului: Vânzoleala din măruntaiele sistemului...

Ioan Rus trimis la București în Scandalul Porcului: Vânzoleala din măruntaiele sistemului ocult

-

COMENTARIU DE CONTELE DE SAINT GERMAIN (PRELUARE BLOG):

Victor Ponta nu e băiat prost. În plus, a avut un mentor politic de calibru, Adrian Năstase, care l-a putut învăța geometria traseelor ocolitoare printre caractere și alte obstacole de tot felul. Aceste două elemente, combinate sub auspicii favorabile, l-au propulsat pe Victor Ponta la vârf, atât de tânăr. De aceea este greu de înțeles pentru mine cum, după o ascensiune spectaculoasă, a putut intra în picajul și apoi în vria în care îl regăsim în ultima vreme.

- Advertisement -

Greu de înțeles dar nu imposibil. Explicația mea, prin prisma comportamentului său recent în severă contradicție cu imaginea pe care și-o crease ca șef al PSD și, ulterior, ca prim ministru, este că în prezent domnul Ponta răspunde unor comenzi la care fusese cablat încă din primii ani de politică dar care abia acum au fost activate, din motive de fortă majoră.

Sistemul ocult stă să se prăbușească și vânzoleala din interior se manifestă în cele mai ciudate forme.

- Advertisement -

Când Traian Băsescu a spus despre Ponta că este ofițer acoperit SIE, nu l-am prea luat în serios știut fiind faptul că Băsescu minte precum respiră. Acum, când vedem și interpretăm  ce se întâmplă, ne întrebăm dacă, totuși, în acest caz, Băsescu nu cumva a spus adevărul. Părerea mea personală este că l-a spus, însă în stilul său, doar pe jumătate. Și nu pentru că nu l-ar fi știut în întregime ci pentru că așa i-a convenit lui la vremea respectivă. Eu cred, acum, că Victor Ponta este, într-adevăr, ofițer acoperit, dar nu al SIE ci al SRI.

Prieten cu Ghiță (SRI), participant la meciurile de tenis și la petrecerile cu Coldea (SRI), complice la numirea (dorită de Coldea (SRI)) Laurei Kovesi ca șef al DNA, finul lui George Maior (SRI)… Ce argumente în plus ar mai trebui aduse? Poate doar că nimic care să-l lege de SIE nu a apărut până acum în spațiul public.

Vânzoleala din măruntaiele sistemului ocult este cauzată de amenințarea scoaterii la lumină a unor adevăruri grele. Ce spun, grele? Devastatoare!

Niciodată, ca acum, n-a fost o hemoragie de informații secrete din interior care să dezvăluie atât de convergent și fundamentat infecția generalizată ce a pus stăpânire pe cele două mari instituții-vedetă ale binomului: SRI și DNA.

Niciodată, ca acum, oculții puterii nu s-au simțit mai amenințați și mai la buza prăpastiei. Miza iminentă pentru ei nu mai este pierderea puterii ci pierderea libertății. Și totul dintr-un singur motiv: nu pentru că poporul află și se dumirește, ci pentru că parlamentul este controlat de o majoritate (chiar dacă destul de pasivă) imposibil de deturnat.

Ceea ce-i exasperează pe adepții lui Kovesi (domnia sa a devenit, după îndepărtarea lui Coldea, liderul amuletă al oculților) este îngrozitorul procentaj al PSD-ului (cca. 45%), care nu poate fi înjumătățit prin niciun mijloc. Nici măcar atunci (acum) când guvernarea PSD este ezitantă și impredictibilă.

Detonarea lui Ponta (plecarea sa din PSD și constituirea unui nou partid, doar – doar o mai rupe ceva procente de la Dragnea) a fost, pur și simplu, un gest de panică. Să facem ceva, chiar necugetat, ca să abatem atenția, fie și pentru câteva ore, de la temele momentului: sindrofiile private ale lui Kovesi din sufrageria lui Oprea și de la pomana porcului.

Dezvăluirea făcută de Ponta despre Dragnea, Kovesi și „pomana porcului” a cam ieșit din misiunea sereistică a acestuia. Cred că a fost un gest panicat, de autoapărare, după ce Elena Udrea a mărturisit că arestările baronilor PSD, de către DNA, prin anii 2012 – 2013, au fost făcute cu acordul premierului de atunci, Victor Ponta.

Astfel, pentru a muta asupra lui Liviu Dragnea furia pesediștilor pentru care nu există trădare mai mare decât complicitatea cu Kovesi, Victor Ponta a mai călcat o dată pe bec, invocând un eveniment despre care binomul nu ar fi vrut să se afle nicicând: „pomana porcului”.

Nu știu ce s-a întâmplat după această evocare cu furia pesediștilor, dar am convingerea că a fost ațâțată, împotriva lui Victor Ponta, o altă furie, mult mai periculoasă pentru el decât prima. Furia Laurei Kovesi, care nu mai știe ce să facă pentru stăvilirea dezvăluirilor. Iată ce scrie azi (aici) Dan Andronic:

Ca să vă dați seama de spaima care domnește, vreau să spun că Ioan Rus, liderul Grupului de la Cluj, a venit până la București doar ca să-i spună lui Victor Ponta să tacă, după ce acesta a povestit despre „pomana porcului”. De fapt a fost trimis…”.

Iată cum gâlceava lui Ponta cu Dragnea ne permite nouă, poporenilor, să aflăm frânturi de adevăr care, altfel, ne-ar fi fost interzise în veci.

Pentru un scop nobil, aflarea adevărului, un indemn aproape deșănțat: Întărâtă-i, Drace!

Întărâtă-i, Drace, așa cum ai făcut cu Coldea și Ghiță, cu Kovesi și Băsescu precum și cu multe alte personaje proeminento – dubioase care din complici s-au trezit, peste noapte, inamici.

Nota bene, ca să n-avem vorbe la judecata (de apoi): apelul meu la Scaraoțchi a fost făcut pentru a interveni doar acolo unde este deja recunoscut ca șef: în regatul său cu băi de zmoală pentru care, prin faptele lor condamnabile, toți cei numiți de mine anterior au optat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img