spot_img
8.9 C
București
sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăAnalizeProcesele pe abuzul în serviciu ar putea fi suspendate

Procesele pe abuzul în serviciu ar putea fi suspendate

-

Fostul ministru Gabriel Sandu a depus, marți, prin avocatul său, la Curtea Supremă o cerere de suspendare a procesului licențelor Microsoft în care este judecat alături de Dinu Pescariu și Claudiu Florică, invocând o sesizare care se află pe rolul Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pe tema abuzului în serviciu, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

- Reclama -

La bază stă o cerere făcută de Tribunalul Neamț către CJUE pentru ca forul european să precizeze dacă, raportat la legislația comunitară, poate fi considerată abuz în serviciu o faptă fără indicarea expresă a legilor care ar fi fost încălcate, potrivit surselor citate anterior.

Cererea lui Sandu va fi discutată în luna martie de Curtea Supremă, a decis completul desemnat să se ocupe de acest caz.

„În cazul admiterii cererii, cu siguranță va fi un precedent și astfel vor urma solicitări similare și în alte procese de abuz în serviciu, cu efectul suspendării lor până la pronunțarea unei hotărâri de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene”, a explicat un avocat pentru G4Media.ro.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img