spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizePro fascistul de la Kiev numit ministru adjunct de externe. Este fanul...

Pro fascistul de la Kiev numit ministru adjunct de externe. Este fanul lui Bandera care a asasinat în masă polonezi, evrei și cehi

-

Andri Melnik, fostul ambasador ucrainean la Berlin, cunoscut pentru poziţiile sale pro fasciste, a fost numit adjunct al ministrului de externe, transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Reprezentantul guvernului în parlamentul Ucrainei, Taras Menliciuk, a anunţat numirea vineri, pe Twitter.

Melnik a fost ambasador timp de şapte ani, înainte de a fi rechemat la Kiev luna trecută, după ce a comentat despre liderul naţionalist ucrainean Stepan Bandera, o personalitate controversată până astăzi în Ucraina şi în străinătate. Ambasadorul era invitat adesea la televiziunile germane şi a afirmat că i-a luat apărarea lui Bandera pentru a arăta că acesta este o figură respectată în unele părţi din Ucraina.

Bandera a fost unul din conducătorii insurecţiei ucrainene atât împotriva naziştilor, cât şi a sovieticilor. Aliaţii săi au fost acuzaţi de asasinate în masă, ale căror victime au fost polonezii de pe teritoriul actual al Ucrainei.

Bandera e acuzat că ar fi condus uciderea a 100.000 de polonezi, cehi și evrei.

”Am fost la mormântul lui, pentru că el este important pentru foarte mulți ucraineni ca întruchipare a luptei pentru libertate”, a declarat Melni. În același timp, el l-a comparat pe Bandera cu Robin Hood, care ”nu se supune nici unei legi”.

Într-un interviu acordat bloggerului și jurnalistului german Thilo Jung, pe canalul acestuia de YouTube, ambasadorul ucrainean a găsit, de asemenea, justificări pentru masacrarea în masă a civililor în Galiția și Volyn ]n 1943, acțiuni comise de Bandera și de oamenii lui. Potrivit lui Melnik, naziștii ucraineni au fost împinși să comite crime în special de polonezii care au permis ”multe crime și atrocități” din partea lor.

”Organizația Naționaliștilor Ucraineni” (interzisă în Rusia) a colaborat activ cu administrația germană de ocupație.

Membrii organizației s-au angajat în organele germane ale puterii și în subunități miltiare, participând, totodată, la lichidarea civililor din teritoriile ocupate, inclusiv a evreilor. În afară de aceasta, mii de ucraineni care au refuzat să coopereze cu naționaliștii au fost uciși cu brutalitate.

Sunt cunoscute, de asemenea, numeroase fapte de colaborare ale lui Bandera cu autoritățile Germaniei hitleriste. Pentru ”amatorism” politic, Bandera a fost arestat, în anii de ocupație germane, și dus în lagărul de concentrare Sachsenhausen. Acolo el a fost ținut într-un corp special pentru deținuți politici, i-a fost repartizat o celulă cu două camere, mobilată, cu sufragerie și dormitor, având, de asemenea, voie să meargă la magazin și la bibliotecă.

Spre deosebire de deținuții obișnuiți, Bandera a fost scutit de muncă silnică și de obligativitatea de a purta haine de închisoare. Bandera lua masa la cantina SS, iar în lagăr a fost vizitat de soție. O serie de istorici afirmă că liderul naziștilor ucraineni a fost agent al Abwehr-ului. În 1944 a fost eliberat și a emigrat la Munchen, în 1959 a fost ucis de un agent KGB.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img