spot_img
10.1 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăAnalizePrioritățile FNGCIMM: sprijinirea mediului de afaceri și a tuturor cetățenilor României

Prioritățile FNGCIMM: sprijinirea mediului de afaceri și a tuturor cetățenilor României

-

FNGCIMM, cea mai reprezentativă instituție financiară, oferă IMM-urilor produse complexe, perfect adaptate cerintelor actuale. FNGCIMM a avut o evolutie spectaculoasa a activitatii de garantare in 2020 (creșterea cu 185% a numarului de garantii acordate si cu 511% a valorii acestor garantii fata de anul 2019). In acest an marcat de criza sanitara si economica, FNGCIMM si-a manifestat puternic rolul de instrument anticiclic de sustinere a economiei. Rezultatele foarte bune se datoreaza, in special operationalizarii rapide a noului program, IMM INVEST Romania. Cu un numar de  25.586 finantari si o valoare totala finantata de catre institutiile bancare de peste 15 miliarde lei, IMM INVEST a devenit cel mai important program guvernamental din ultimii 30 de ani, destinat sustinerii microintreprinderilor, a intreprinderilor mici si mijlocii.

- Reclama -

Un alt program nou, cu rezultate excelente este programul Noua Casa, lansat in a doua parte a anului 2020. In mai putin de patru luni, pe baza acestui mecanism de garantare au fost acordate 7.882 garantii, in valoare de de 999,3 milioane lei, ce sustin finantari in valoare de 1,95 miliarde de lei.

Pentru 2021 prioritatile FNGCIMM au ca scop sprijinirea mediului de afaceri a intreprinderilor mijlocii, mici si microintreprinderilor prin continuarea programelor demarate in 2020 ce au adus o gura de oxigen IMM-urilor aflate in dificultate, dar si implementarea de noi mecanisme si programe menite sa ofere tuturor cetatenilor din Romania optiuni de redresare si dezvoltare a business-urilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img