8 C
București
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăActualitatePrimul Turist al Țării rezolvă în Egipt marile crize ale Orientului

Primul Turist al Țării rezolvă în Egipt marile crize ale Orientului

-

Klaus Iohannis s-a întîlnit azi, la Cairo, cu președintele Egiptului, Abdel-Fattah El-Sisi. Vizita nu a fost dedicată relaxării, cum s-a speculat în presa rău intenționată, ci rezolvării hotărîte a unor mari crize regionale.
Astfel, conform relatărilor din presa egipteană, la întîlnirile cu șeful statului egiptean și cu alți înalți oficiali, președintele român și-a luat angajamentul să depună eforturi maxime pentru rezolvarea următoarelor crize:

– Criza drepturilor omului din Egipt, în contextul lansării Strategiei Naționale pentru Drepturile Omului, luna trecută, la Cairo.
– Criza din Libia, țară care va avea alegeri generale în decembrie și are nevoie de un guvern care să păstreze securitatea, stabilitatea și unitatea țării.
– Criza conflictelor din Orientul Mijlociu și din estul Mediteranei, conform normelor dreptului internaţional.
– Criza din Palestina, mai precis necesitatea găsirii unei soluții juste la problema palestiniaană prin eforturi de reluare a negocierilor bilaterale dintre palestinieni și israelieni într-un mod care să contribuie la rezolvarea acestei crize și să conducă la realizarea concordiei între cele două state.
– Criza din Siria și nevoia de a sprijini eforturile însărcinatului ONU cu rezolvarea crizei siriene pe baza rezoluțiilor organizației.
– Criza din Irak și sprijinirea eforturilor de tranziție spre democrație.
– Criza imigrației ilegale dinspre Orient și întețirea eforturilor de combatere a fenomenului prin soluționarea disputelor din regiune.
– Combaterea fenomenului terorismului și confruntarea cu entităţile care sponsorizează organizaţiile şi entităţile teroriste, cu accent pe combaterea ISIS.
– Instaurarea păcii în Africa de Nord.

Timpul scurt nu a permis, probabil, abordarea și a altor crize, precum cea din România, transmite Inpolitics.

- Advertisment -
[td_block_1 custom_title="Must Read" limit="4" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="next_prev" category_id="" sort="" category_ids="10,9" offset="2"]