spot_img
8.2 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăhighlightPrimele imagini video cu înfruntarea între serviciile speciale belgiene şi un grup...

Primele imagini video cu înfruntarea între serviciile speciale belgiene şi un grup islamist venit din Siria: 2 morţi şi o persoană grav rănită

-

În cadrul unei operațiuni antiteroriste împotriva grupurilor islamiste efectuată în mai multe locații din Belgia, două persoane au murit și una a fost grav rănită în urma unui atac dat de Poliție în centrul din Verviers. Potrivit Belga, la această locaţie s-ar fi aflat mai mulţi tineri veniţi din Siria. Mai multe persoane au fost arestate. Trei sau patru explozii s-au auzit la faţa locului, au relatat martori oculari pentru RTBF, televiziunea belgiană. Procuratura din Bruxelles a anunţat o conferinţă de presă la ora 20.00, ora Belgiei. Un oficial belgian a spus că grupul avea legătură cu organizaţia Statul Islamic. Grupul era format din tineri veniţi din Siria, a confirmat oficialul.

UPDATE: Procurorul general belgian a declarat joi seară într-o conferinţă de presă că percheziţii au avut loc în mai multe locaţii. Este vorba de grupuri de tineri venite din Siria şi care pregăteau atentate teroriste de amploare. Potrivit unor surse, aceste grupuri ar avea legătură cu atentatele de la Paris.

UPDATE, 21.35: Nici un poliţist nu a fost rănit în operaţiune. Cei doi morţi şi persoana rănită grav fac parte din grupul suspect de terorism.
UPDATE, 21.40: Parchetul fedxeral belgian a anunţat o nouă conferinţă de presă vineri dimineaţă, la ora 11, ora Belgiei. Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat în Belgia de la nivelul 2 la 3 pe o scară de 4.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img