spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăhighlightDNA, NOI ACUZAȚII PENTRU TUDOR CHIUARIU: A cerut 3 milioane de euro

DNA, NOI ACUZAȚII PENTRU TUDOR CHIUARIU: A cerut 3 milioane de euro

-

DNA aduce noi acuzații senatorului PNL, Tudor Chiuariu.
COMUNICATUL DNA:
În completarea comunicatului nr. 64/VIII/3 din data de 10 ianuarie 2015, referitor la dosarul penal constituit ca urmare a unor suspiciuni de fapte de corupție legate de atribuirea unor mari suprafețe de teren forestier, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus extinderea urmăririi penale față de inculpatul CHIUARIU TUDOR-ALEXANDRU, senator în Parlamentul României, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit o altă infracțiune de trafic de influență, pe lângă cele menționate în comunicatul din 10 ianuarie 2015.

- Advertisement -

În ordonanța de extindere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că există date și indicii rezonabile care conturează următoarea stare de fapt:

În contextul demersurilor infracționale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafețe de teren forestier către inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe, la data de 12 aprilie 2013, după ce a încetat orice raport juridic între Paltin Gheorghe Sturdza și Varga Ioan Gheorghe (coinculpați în prezenta cauză), la biroul SCA CHIUARIU ȘI ASOCIAȚII din București a avut loc o întâlnire între Paltin Gheorghe Sturdza și Chiuariu Tudor Alexandru.
Cu ocazia acelei întâlniri, după ce Chiuariu Tudor Alexandru l-a asigurat pe Paltin Gheorghe Sturdza de influența sa avută asupra funcționarilor publici din județul Bacău implicați în procedura de punere în executare a deciziei nr. 231/2012 a Tribunalului Covasna, i-a pretins acestuia suma de 3.000.000 de euro pentru a obține, cu ajutorul influenței sale asupra respectivilor funcționari, punerea în posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de pădure.

- Advertisement -

Inculpatului Chiuariu Tudor Alexandru i s-au adus la cunoștință noua acuzație, la data de 15 ianuarie 2015, în conformitate cu prevederile art. 309 din Codul de procedură penală.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img