spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizePrimele containere care vor alcătui Spitalul Modular Mobil COVID au ajuns la...

Primele containere care vor alcătui Spitalul Modular Mobil COVID au ajuns la Lețcani, anunță șeful CJ Neamț

-

Primele containere care vor alcătui Spitalul Modular Mobil COVID au ajuns la destinație. Urmează și altele, plus aparatura și echipamentele medicale, astfel încât să se instaleze întreaga unitate sanitară și să devină funcțională în cel mai scurt timp. Acest spital va fi format din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni și va avea o capacitate de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă, a scris pe facebook președintele Consiliului Județeam Neamț, Ionel Arsene.

Unitatea va deservi populația din Moldova. Consiliul Județean Neamț contribuie cu 3,2 milioane de euro, alături de Consiliul Județean Iași. Ce realizăm noi este ceea ce ar fi trebuit să facă Guvernul liberal, dar nu a fost în stare să facă nimic! Spitalul achiziționat la propunerea mea și a colegului Maricel Popa, de la Consiliul Județean Iași, se va dovedi esențial pentru salvarea de vieți, când va apărea un nou val de pandemie.Ultimele două luni au fost deosebit de grele pentru bolnavii din județul nostru care au avut alte afecțiuni decât COVID, pentru că au fost și încă mai sunt direcționați pentru tratare la spitalele din Roman și Târgu Neamț. La Piatra Neamț sunt internați doar suspecții și infectații cu virusul pandemic. Îmi doresc să se termine cât mai repede instalarea spitalului mobil modular de la Lețcani, pentru a putea reveni la normal Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru a scuti de și mai mult disconfort oameni aflați deja în suferință, mai spune Arsene.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...