spot_img
24.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizePrimarul userist al Brașovului a devenit penal

Primarul userist al Brașovului a devenit penal

-

Tribunalul Braşov a confirmat, marţi, la solicitarea DNA, redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care intimaţii sunt primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, şi city-managerul Adriana Miron.

- Reclama -

„Tribunalul Braşov – Secţia penală (…) constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 5/II-2/2023 din data de din 1 martie 2023 emisă de procurorul-şef serviciu al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov şi, pe cale de consecinţă, confirmă redeschiderea urmăririi penale ce a făcut obiectul dosarului penal (…) în care a fost emisă ordonanţa de clasare din data de 17.01.2023.(…). Definitivă”, se arată în soluţia instanţei, postată pe portal.

Potrivit unor surse, dosarul fost deschis în urma unei plângeri depusă la DNA de un ONG, iar primarul Braşovului este acuzat că ar fi delegat ilegal atribuţiile sale către Adriana Miron, angajat al municipalităţii, în condiţiile în care Consiliul Local Braşov a stabilit, printr-o hotărâre luată anterior, că atribuţiile primarului revin viceprimarului liberal Sebastian Rusu în cazul în care edilul este plecat sau se află în concediu.

O decizie similară, de repunere pe rol a urmăririi penale, a fost luată în februarie, de magistraţii braşoveni, la solicitarea DNA, în dosarul cunoscut sub numele „Amural”, în care s-au efectuat cercetări privind condiţiile în care asociaţia cu respectivul nume a folosit Catacombele, spaţiu aparţinând municipalităţii.

Anterior, Curtea de Conturi stabilise că Asociaţia Amural ar fi ocupat ilegal domeniul public, respectiv Catacombele, creând un prejudiciu de peste 130.000 de lei la bugetul local. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img