spot_img
27.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăDezvaluiriPrimarul userist al Bacăului s-a plimbat cu nevasta și cele 2 fete...

Primarul userist al Bacăului s-a plimbat cu nevasta și cele 2 fete într-o delegație de „maxim” 5 persoane care în realitate au fost 8

-

O invitație formală din partea primarului orașului Kielce (Polonia) a fost tratată într-o manieră originală de primarul userist al Bacăului Lucian Daniel Stanciu Viziteu. Deși oficialul polonez a chemat la sărbătoarea orașului „maximum 5 persoane”, edilul a luat cu el patru subordonați din Primăria Bacău și trei membri ai familiei. De la bugetul local, s-au cheltuit aproape 15.000 de lei, pentru o scurtă întâlnire cu oficialități locale, festivități și un banchet. Edilul a declarat că a suportat din fonduri proprii costurile cu deplasarea membrilor familiei sale, dar familia sa apare în programul oficial al părții poloneze, scrie Ziarul de Bacău.

Primarul Viziteu a ales să zboare cu altă aeronavă, care a aterizat la 12 ore după ce restul delegației Primăriei Bacău a ajuns la Varșovia, situație care apare într-un document al Primăriei Kielce.

- Advertisement -

Din document, reiese că polonezii au considerat familia primarului Viziteu ca fiind parte din delegație, din moment ce au menționat cele 3 persoane în programul oficial. Așa se face că, deși invitația era pentru „maxim 5 persoane”, oficialii polonezi au fost gazde amabile pentru 8 persoane, pe care le-au luat în două rânduri de la aeroportul din Varșovia.

Ziarul de Bacău a solicitat explicații de la primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, despre cine a suportat costurile deplasării familiei sale la Kielce. „Primăria folosește banii publici pentru deplasări doar în interes de serviciu ale angajaților proprii. Familia mea a călătorit întotdeauna din surse proprii și vreau să vă reamintesc că nu sunt persoane publice, așadar ar fi normal sa le respectați drepturile, așa cum ar fi dreptul la viață privată”, a replicat primarul Bacăului. El a părut să ignore că familia sa apare în programul vizitei delegației pe care a condus-o, așa cum se observă și din facsimilul de mai sus, pus la dispoziție chiar de Primăria Bacău, dar întocmit de gazdele din Polonia ale numeroasei delegații băcăuane.

- Advertisement -

„Am reprezentat Bacăul și comunitatea locală, răspunzând invitației dlui Bogdan Wenta, primarul orașului Kielce de a lua parte sâmbătă, 25 iunie, la semnarea memorandumului dintre Kielce și orașul german Gotha, la împlinirea a 25 de ani de parteneriat. În cadrul vizitei din Kielce am văzut și Parcul Tehnologic din Kielce, unul din cele mai mari din Polonia. Voi susține în fața consilierilor locali băcăuani parteneriatul cu asemenea comunități, modele, pentru dezvoltare orașului nostru”, a anunțat, pe Facebook, primarul, la finalul vizitei la Kielce. 

Deși a promis, Lucian Daniel Stanciu Viziteu nu a prezentat în fața consilierilor locali „parteneriatul” pentru care a fost trimisă delegația la Kielce.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img