spot_img
5 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăActualitatePrimarul UDMR din Sfântu Gheorghe: Pacea de după războaiele mondiale din secolul...

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe: Pacea de după războaiele mondiale din secolul XX a dat naştere unor noi state – Cehoslovacia, Iugoslavia, Uniunea Sovietică, România -, dar aproape toate s-au destrămat. Transilvania, Ţinutul Secuiesc, Sfântu Gheorghe este casa noastră. Limba noastră maternă este maghiara

-

Árpád Antal, primarul din Sfântu Gheorghe, a declarat la mitingul de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni că maghiarii care vorbesc aceeaşi limbă şi cultivă aceeaşi cultură în Bazinul Carpatic formează un singur corp, a cărui inimă bate astăzi în Transcarpatia. 

- Reclama -

La miting a fost prezența și Judit Varga, ministrul maghiar al Justiției.

“Cu toţii simţim durerea, ne cutremurăm la fiecare foc de artilerie, fiecare tanc trece şi peste trupul nostru. Astăzi, fraţii noştri maghiari din Transcarpatia îşi dau sângele pentru o ţară care nu îi respectă” – a declarat primarul localităţii care se consideră secuieşti. 

El a arătat: pacea de după războaiele mondiale din secolul XX a dat naştere unor noi state – Cehoslovacia, Iugoslavia, Uniunea Sovietică, România -, dar aproape toate s-au destrămat pentru că locuitorii lor nu se respectau unii pe alţii. 

“Faptul că România este întreagă se datorează şi nouă, maghiarilor. Noi nu am vrut conflicte, nu am vrut sacrificii de sânge, nu am vrut copii orfani, mame abandonate. Nu am ales ostilitatea, ci calea democraţiei, pentru că drepturile pot fi puse în valoare prin mai multe mijloace. Unii încearcă să rezolve problema minorităţilor prin război şi conflict, iar alţii aleg dialogul, ca şi noi” – a subliniat Árpád Antal.

El a precizat că maghiarii din Transilvania nu sunt interesaţi în distrugere, ci în construcţie, în respectul reciproc şi convieţuire paşnică, dar nu renunţă la drepturile lor şi aşteaptă respect din partea României.

“Transilvania, Ţinutul Secuiesc, Sfântu Gheorghe este casa noastră. Limba noastră maternă este maghiara, credinţa noastră aparţine lui Dumnezeu, inima noastră aparţine libertăţii. În fiecare zi vom lupta pentru ea şi o vom apăra, pentru că ne iubim pământul natal” – a declarat primarul din Sfântu Gheorghe în încheierea discursului rostit cu ocazia sărbătorii naţionale a maghiarilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img