Primarul Severinului gestionează criza coronavirusului cu profesionalism

0

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a transmis un mesaj de liniște și solidaritate severinenilor, după instituirea stării de urgență la nivel național. Mesajul a fost transmis în cadrul emisiunii „Față în față”, difuzată luni seara la televiziunea locală RTS. „Să trecem împreună peste această situație, fără excese și fără panică! Trebuie să fim pregătiți pentru orice fel de situație și să comunicăm mult!”, a spus edilul-șef.

Marius Screciu a transmis luni seara, la televiziunea locală RTS, un mesaj de liniște și solidaritate către toți severinenii, după instaurarea stării de urgență la nivel național.

„Mesajul principal este de liniște și de a încerca să trecem împreună peste această situație, fără excese și fără a intra în panică. În același timp, fiecare dintre noi trebuie să ne luăm măsurile necesare. Dacă ficare dintre noi respectăm ceea ce ni se spune de la nivel central, cu siguranță lucrurile se vor desfășura așa cum ne dorim cu toții, fără probleme mari. Trebuie să fim pregătiți pentru orice situație, și noi autoritățile, și cetățenii, trebuie să comunicăm mult, fără a induce panică, fără a speria oamenii pentru că, sincer, în acest moment toată lumea e panicată, indiferent câte mesaje trimitem. Important este să nu exagerăm și să nu creăm panică!”, a declarat primarul Sacreciu, la RTS.

„În acest moment nu există niciun caz de coronavirus la nivelul județului Mehedinți și a municipiului Severin. Au existat două cazuri, dar acestea au intrat în țară cu echipaj de poliție, au fost introduse în carantină, după care li s-au făcut testul, a ieșit pozitiv, iar cele două persoane au fost luate cu ambulanța și duse la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.  Nu există această variantă de a se ascunde adevărul! În această perioadă, ar fi o crimă să ascunzi în ideea că nu panichezi. Lucrurile sunt foarte clare și nimeni nu ascunde informații de acest fel. Noi ca și autorități locale facem publică orice fel de relație referitoare la această temă. Nu îmi permit și cred că nu își permite cineva ascunderea adevărului. Oamenii ne-ar judeca și ne-ar condamna mult mai mult dacă i-am minți! Și eu am familie, am prieteni și nu aș putea ascunde astfel de lucruri”, a mai spus primarul Screciu.

Importăm 10.000 de măști din Turcia

„Nu am fost de la început pregătiți, așa cum întreaga lume nu e pregătită! Acum când vorbim, la nivelul județului Mehedinți, există o anumită pregătire. Dacă ar apărea câteva sute de cazuri, sigur că nimeni nu ar fi pregătit. Dar noi facem eforturi de a fi pregătiți și ne implicăm. Azi am discutat cu o firmă din Turcia să importăm 10.000 de măști, dar și mănuși și costume speciale. Deocamdată situația este sub control, dar trebuie să fim pregătiți și să luăm toate măsurile necesare pentru a întâmpina acestă problemă. Cea mai mare problemă ar fi dacă va veni un val mare dintr-o dată, pentru că nu avem capacitatea medicală la nivelul instituțiilor spitalicești din Mehedinți”, a declarat Marius Screciu.

„Am făcut apel la firmele de construcții să ne ajute cu amenajarea spațiilor din Spitalul Județean!”

„Am fost solicitați să sprijinim Spitalul Județean, reabilitatrea unei aripi în care să fie duse eventualele cazuri grave. Achiziționăm aparate de ventilație mecanică. Vom face un efort să reabilităm din punct de vedere al construcției aceste salaoane. Fondurile de achiziții le lăsăm în seama Consiliului Județean. Am făcut un apel la firmele de construcții din Severin să ajute și oamenii au răspuns prompt și au lucrat de câteva zile acolo. Zona era dezafectată și am preluat-o pentru a o moderniza și o vom pregăti să preia eventualele cazuri grave. Gesturile acestea de solidaritate și unitate contează foarte mult!”. A precizat Marius Screciu.

Primarul a mai precizat că se va înființa și o linie telefonică VERDE pentru a gestiona o eventuală criză.