Primarul Screciu anunță ANUL BANOVIȚA

0
154

”Anul acesta va fi anul Banovița”, a anunțat miercuri seară la RTS Severin primarul din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu (PSD).

”Am început cu Dudaș, Schela, iar anul acesta ne vom ocupa puternic de Banovița. A avut loc o licitație pentru reabilitarea infrastructurii în cartier și pe 16 ianuarie avem deschiderea ofertei pe fonduri europene pentru strada Banovița, calea Cernețului, Bulevardul Vrânciorova, Calea Severinului, prelungirea Carpați, sunt mai multe străzi pe fonduri europene. Este un proiect în valoare de 33 milioane lei de care ne vom apuca probabil în luna martie. Ne dorim ca anul acesta să ajungem aproape de final. Nu e vorba numai de asfaltare, ci și de asfaltarea trotuarelor, realizarea spațiilor verzi, a zonelor aferente: căi de acces, alei- totul este prins în acest proiect. Nu mai putem gândi doar asfaltarea, ci totul trebuie făcut. Unde nu sunt rețele de gaze trebuie introduse și extinse”, a precizat primarul Severinului.

El a mai spus că ”am demarat și acțiunea pentru celelalte zone din Banovița, Apolodor ca să fiu mai concret, unde este vorba de fondurile Primăriei”.

Despre Apolodor, primarul Screciu a menționat că ”primul pas este amenajarea rețelei de gaze, după care venim cu asfaltarea. Suntem interesați de extinderea cartierului Banovița-Apolodor”.

Msrius Screciu a spus că în 2019 ”s-au demarat investițiile în cartierele mărginașe, ocoloite ani la rând”.

INTEGRAL INTERVIUL ACORDAT DE PRIMARUL MARIUS SCRECIU POSTULUI TV RTS: