Primarul Orșovei a pus gând rău panourilor publicitare pe care apare contracandidatul său, Constantin Popescu

0

Primarul penal al municipiului Orșova, Marius Stoica, garantat de PRO ROMÂNIA, a pus gând rău tuturor panourilor publicitare în care apar candidații PSD. De altfel, Stoica confundă calitatea de primar cu cea de candidat și pornește să radă de pe fața pământului trei panouri publicitare pe care sunt afișate bannere cu candidații PSD la funcția de primar al Orșovei și de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Constantin Popescu și, respectiv, Aladin Georgescu.

Marius Stoica s-a năpustit să radă de pe fața pământului trei panouri publicitare mari pe care aflau bannere cu candidații PSD Constantuin Popescu (funcția de primar) și Aladin Georgescu (funcția de președinte al Consiliului Județean). Fugărit din PSD, partidul care l-a făcut primar în anul 2016, Stoica are frustrări serioase acum când vede că pe afișele respective nu mai este el, ci un alt candidat cu șanse reale de victorie. Înarmat cu o bizară motivație legală și cu o echipă de neprofesioniști din cadrul Administrației Domeniului Public și Privat al municipiului, Stoica a dat ordin șefului acestei structuri subordonate Primăriei Orșova, Popa Ioan Petre, să dea de pământ cu panourile care îi provoacă serioase insomnii.

Echipa lui Popa, înarmată cu chei tubulare și cu o macara închiriată, au descins la primul panou, aflat la intrarea în municipiu, pe lângă care s-au învârtit câteva ore, neputând sau neștiind cum să îl desfacă din șuruburile de la bază. După ce o serie de trecători i-au persiflat pe temerarii demolatori și după ce la fața locului a venit și Poliția, macaraua pescuită la ocazie și-a luat tălpășița. De fapt, orice construcție, pentru că și acest panou este, până la urmă, o construcție de pe domeniul public, se demolează pe baza unei autorizații de demolare și nu ilegal, așa cum dorea Stoica. Doar că ciudatul edil-șef a inventat o găselniță de zile mari pentru a ocoli legea și a precizat că nu a vrut să demoleze panourile, ci doar să le ridice pur și simplu. Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs o asemenea situație demnă doar de filmele de comedie mută din vremea lui Stan și Bran sau Charlie Chaplin.

Desfășurarea de forțe de la panoul ce nu s-a lăsat sub nicio formă desfăcut, a însemnat de fapt un autotractor cu cupă, o automacara, un ditamai șeful de ADPP și câțiva muncitori ce nu aveau nicio legătură despre cum se ridică un asemenea panou cu macaraua. Dacă bietul panou ar fi cedat, probabil la fața locului se petrecea o grozăvie de zile mari, mai ales că acest panou nemanevrat cum trebuie, de profesioniști, ar fi putut cădea peste mașini sau, Doamne ferește, peste turiștii care se grăbeau spre zona din care puteau închiria bărci pentru plimbarea pe Dunăre.

Explicația demolatorilor de panouri publicitare

Taman la ceasul la care echipa lui Popa Ioan Petre se lăsa păgubașă în lupta cu panoul de neclintit, la fața locului a sosit și presa. Am încercat să îi întrebăm pe oameni ce fac acolo, dar aceștia au dispărut. Singurul care a vorbit, dar înregistrat cu camera ascunsă, a fost șeful ADPP, Popa Ioan Petre. Acesta ne-a spus că așa i-a dat primarul ordin să dărâme panouruile și că altceva nu mai are de comentat: „Pentru că așa am primit dispoziție și dacă ai primit o dispoziție de la șeful ierarhic superior trebuie să o duci la îndeplinire. Panourile sunt amplasate ilegal pe domeniul public”.

Întrebat, din nou, de ce s-au găsit taman acum în campanie să dea jos panourile, Popa Ioan Petre a fost și mai simpatic: „Nu mă puneți să spun eu mai multe și să fac mai multe! Punctul meu de vedere este că deocamdată nu avem chei să desfacem șuruburile, amânăm pentru altă dată!”. Așadar, oamenii lui Stoica au venit să se lupte cu un îndărătnic panou publicitar, taman când pe panou se afla candidatul care îl va spulbera pe Stoica la alegerile din 27 septembrie. Coincidență, ce mai!

Declarația primarului Stoica, de tot râsul!

Contactat telefonic, primarul Marius Stoica s-a făcut de râsul lumii! A recunoscut că macaraua l-a părăsit, dar a spus că va aduce una taman de la Timișoara. Mai mult, primarul a spus că nu voia să demoleze panourile, ci să le ridice de acolo, ca și cum nu ar fi același lucru. Pe de altă parte, deși susține că nu sunt amplasate legal, spune că nu le-a demolat până acum, când pe ele stă contracandidatul său, pentru că nu a găsit o macara.

Urmăriți discuția telefonică integrală cu Marius Stoica, pe care o puteți asculta și audio:

Reporter: Am înțeles că se demolează un panou publicitar în Orșova!

Marius Stoica: Panoul e amplasat ilegal. Trei panouri sunt mai exact amplasate ilegal!

Reporter: Dar aveți autorizație de demolare pentru această acțiune?

Marius Stoica: Nu îmi trebuie autorizație de demolare, că doar nu îl demolez! Doar pur și simplu îl ridic de acolo, atâta tot! Adică nu îl demolez.

Reporter: Totuși eu știu că înainte a a fi aceste afișe electorale, acolo erau reclame care anunțau transportul turiștilor cu bărcile pe Dunăre. De ce le demolați taman acum când pe panouri apare contracandidatul dumneavoastră?

Marius Stoica: Nu e vorba de contracandidat, nu am găsit macara!

Aici, trebuie să recunosc că pe mine m-a bufnit râsul!

Marius Stoica: Nu râdeți, că așa e! Nu am găsit macara! Uite, și acum am găsit una și a fugit săraca! A primit un telefon de la cineva, de la Dumnezeu, de la Sfântul Pătru, nu știu! Dar o să mai aduc o altă macara! Nu din județ, o să o închiriez de la Timișoara!

Reporter: De ce nu s-a demolat până acum și se demolează taman când apare pe panou contracandidatul dumneavoastră? Și altă întrebare, dacă există toată documentația necesară demolării!

Marius Stoica: Nu se demolează, se ridică! Da , există documentația, e la mine! Nu are nicio legătură cu candidatul la funcția de primar! Noi avem ceva cu panoul! Nu am nicio treabă cu indivizii aceștia doi? Și nu e vorba de demolare, da? Dacă voiam să îl demolez veneam cu buldozerul și gata! Îl ridic și atâta tot!

Reporter: Și personalul e autorizat să îl ridice?

Marius Stoica: Da domnule, e foarte autorizat!

Concluzia

Ce ar mai putea fi spus după derularea unor asemenea grozăvii? Aproape nimic! Decât faptul că Marius Stoica este pur și simplu speriat de faptul că nu va mai ieși primar și că cel care astăzi este candidatul PSD, pleacă în cursă cu prima șansă. Pe de altă parte, nimeni nu înțelege de ce un primar în funcție îi folosește fără nicio jenă prorogativele pentru a-și ataca contracandidații, deși normal ar fi ca toți candidații să pornească la bătălia finală cu șanse egale. În altă ordine de idei, caracterul penal al acțiunilor de demolare în forță a panourilor publicitare este evident.