spot_img
21 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăALEGERI 2020Primarul din Sângeorz-Băi care își abuza și umilea fiica de 14 ani...

Primarul din Sângeorz-Băi care își abuza și umilea fiica de 14 ani va rămâne fără mandat

-

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a declarat pentru Digi24.ro că va semna ordinul de încetare înainte de termen a mandatului primarului din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare. El a precizat însă că ordinul se aplică mandatului în exercițiu, or Traian Ogâgău, care a câștigat un nou mandat de primar, nu a depus încă jurământul.

- Reclama -

Prefectul Stelian Dolha a prezentat procedura încetării înainte de termen a mandatului unui primar care a primit o condamnare definitivă.

„Eu vă spun ce face prefectul și voi aplica legea. Prefectul semnează ordinul de încetare a mandatului primarului pe baza unui referat al secretarului general al primăriei respective, în care se comunică motivul, respectiv condamanrea definitivă. Secretarul general are la dispoziție 10 zile pentru transmiterea referatului. Apoi, primarul pentru care s-a emis ordinul de încetare a mandatului are la dispoziție 10 zile în care poate ataca ordinul în contencios administrativ”, a explicat Stelian Dolha.

„Când voi primi referatul de la secretarul general al Primăriei din Sângeorz-Băi, voi semna ordinul de încetare a mandatului primarului Traian Ogâgău”, a mai spus prefectul județului Bistrița-Năsăud, precizând însă că încetarea mandatului înainte de termen se aplică mandatului în curs. Or, Traian Ogâgău a câștigat un nou mandat de primar, dar nu a depus încă jurământul.

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi, proaspăt reales după apariția în spațiul public a filmărilor în care își abuza și umilea fiica de 14 ani, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru că a refuzat să sufle în etilotest, precum și prelevarea de mostre biologice. Potrivit legii statutului aleșilor locali, primarii condamnați definitiv își pierd mandatul, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...