spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizePrimarul Chișinăului a amenințat că va sista furnizarea apei către Președinţie, Parlament...

Primarul Chișinăului a amenințat că va sista furnizarea apei către Președinţie, Parlament și Guvernul Republicii Moldova

-

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că va opri apa furnizată către Parlamentul, Guvernul și Administrația prezidențială, drept răspuns la ‘șantajul’ lansat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la guvernare, care ar putea duce la suspendarea alimentării cu apă a capitalei.

Aceasta a fost reacția primarului la decizia companiei Premier Energy de a întrerupe alimentarea cu apă a punctelor de furnizare a apei din Chișinău din cauza datoriilor acumulate pentru neplata facturilor la energie electrică – transmite Agenţia de presă TASS. Ceban și-a exprimat, de asemenea, indignarea faţă de faptul că partidul de guvernământ ‘crește prețurile la absolut toate serviciile și ia decizii, invocând motive regionale și evenimentele militare din Ucraina’. Potrivit acestuia, autoritățile orașului au achitat datoria companiei care asigură alimentarea cu apă, datorie care se ridica la 130 de milioane de lei (6,9 milioane de dolari), fiind acumulată din 2015. Primarul a cerut guvernului să acorde asistență financiară întreprinderii. La sfârșitul anului 2022, Ceban a avertizat că orașul Chișinău ar putea rămâne fără apă, din cauza faptului că compania furnizoare de apă nu mai poate face față prețurilor mari la electricitate și gaze.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img