spot_img
8.9 C
București
sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăAnalizeCiucă: Nu agreăm renegocierea protocolului Coaliției

Ciucă: Nu agreăm renegocierea protocolului Coaliției

-

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat luni, referitor la rotativa guvernamentală, că există un protocol agreat în coaliţie şi că nu s-a discutat despre „componenta” de a renegocia ministere.

- Reclama -

„Subiectul acesta a fost discutat şi astăzi şi la întâlnirea informală de aseară cu liderii de filiale din ţară şi, aşa cum am menţionat, susţin şi în acest moment: PNL a dat dovadă de seriozitate în tot ceea ce s-a angajat şi în asumarea responsabilităţilor la nivelul Guvernului, cât şi în interiorul coaliţiei. În acest moment, există un protocol agreat cu toţi membrii coaliţiei, în continuare vom asigura că prevederile protocolului sunt respectate, că are loc rocada aşa cum am menţionat, iar componenta aceasta de a renegocia ministere şi de a analiza orice alte posibilităţi de schimbare în interiorul coaliţiei nu am discutat-o, nu am agreat-o şi ne menţinem elementele pe care le-am aprobat când am format coaliţia. Este un contract pe care l-am semnat cu toţii, atunci să ne ţinem de contract”, a spus Ciucă, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

El a susţinut că discutarea acestui subiect cu patru luni înainte de producerea rocadei este nefolositor.

„Deocamdată, în acest moment în care discutăm, sunt probleme foarte importante legate de guvernare, de îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare, de reforme, de asigurarea îndeplinirii acestor reforme pentru a face în aşa fel încât să putem să absorbim cât mai mulţi bani din fondurile europene. Suntem în ultimul an pe cadrul de coeziune 2014-2020, nu ne putem permite să pierdem aceşti bani. Să intrăm în aceste discuţii şi în aceste dezbateri care consumă timp cu patru luni înainte ca rocada efectiv să se producă, din punctul meu de vedere este nefolositor”, a afirmat premierul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img