PRIMĂRIILE DIN MEHEDINȚI NU MAI AU BANI PENTRU PLATA INDEMNIZAȚIILOR PERSOANELOR CU HANDICAP. Șeful CJ Mehedinți îl somează pe prefect să rezolve problema!

0

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, declarat joi că a primit tot mai multe semnale din partea primarilor din județ că nu mai au bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor. Asta pentru că fondurile pentru acest capitol au fost insuficiente încă de la începutul anului, iar Guvernul nu a alocat suplimentările necesare. 50 milioane lei ar fi suma care ar acoperi aceste drepturi financiare până la sfârșitul anului.

“E trist pentru aceste persoane, aflate și așa în suferință, că sunt nevoite să suporte alte neajunsuri din cauza incompetenței Guvernului! 

Am trecut de jumătatea anului, iar Primăriile au primit alocări pentru aceste persoane pentru cinci din cele 12 luni ale anului. Sunt primării care nu mai au de luni bune bani pentru acordarea acestor drepturi pentru că alocarea a fost făcută în funcție de mofturile guvernanților. Unele administrații locale au primit pentru primele două luni ale anului, după care, nu li s-au mai alocat pentru următoarele, astfel încât primarii au plătit indemnizațiile din bugetele locale. În condițiile în care în această perioadă s-au făcut cheltuieli și în contextul situației generate de Coronavirus, bugetele sunt grav afectate și nu mai pot suporta aceste cheltuieli.

Îl somez pe prefectul județului, să lase ședințele foto la o parte, să afle unde este sediul Guvernului și să facă demersuri pentru ca primăriile din Mehedinți să primească fondurile necesare plății indemnizațiilor persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.