spot_img
33.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăSocialPrimarii sunt trimiși, la solicitarea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, să verifice lumânările...

Primarii sunt trimiși, la solicitarea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, să verifice lumânările comercializate în magazine

-

Toate magazinele din județul Neamț care comercializează obiecte de cult vor fi controlate de angajații primăriilor, potrivit unui ordin emis de prefectul Vlad Angheluță.

- Reclama -

El a declarat pentru AGERPRES că a primit o solicitare în acest sens de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, care vrea să știe dacă este respectată legea cultelor 103/2002.

„Noi am primit o adresă de la Mitropolie care ne cere să verificăm dacă agenții comerciali respectă această lege a cultelor. Am trimis mai departe adresa către toate primăriile urmând să fie făcute controale în acest sens. Noi vom întocmi un răspuns către Mitropolie pe baza a ceea ce primim din teritoriu”, a declarat prefectul Vlad Angheluță.

Concret, primarii trebuie să verifice dacă în magazine sunt comercializate în special lumânări care nu sunt confecționate sub oblăduirea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Majoritatea comercianților au însă pe rafturi lumânări ornamentale care sunt de cele mai multe ori preferate de credincioși atât pentru slujba Învierii, cât și pentru morminte, dat fiind faptul că sunt mai ieftine decât lumânările comercializate în biserici.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...