spot_img
23.5 C
București
joi, august 18, 2022
AcasămediuMembru CSM: Trebuie sa ne gândim asupra acelor inculpați care sunt achitați....

Membru CSM: Trebuie sa ne gândim asupra acelor inculpați care sunt achitați. Unii dintre ei au fost chiar arestați… Destinele personale sunt distruse

-

Prezent marti seara, 31 martie 2015, la TVR, Horatius Dumbrava a explicat ca trebuie analizate foarte atent situatiile inculpatilor care in cele din urma sunt achitati definitiv. Dumbrava a subliniat ca unii dintre inculpatii achitati au fost chiar si arestati preventiv si a atras atentia ca in acest fel sunt distruse destine si dezorganizate familii, scrie luju.ro.

- Reclama -

Trebuie sa ne gandim asupra acelor inculpati care pana la urma sunt achitati de catre instante. Unii dintre ei au fost chiar arestati pe parcursul procesului penal. Trebuie sa ne gandim la aceste situatii, cine au fost responsabili de s-a ajuns in asemenea situatii ca pana la urma inculpatii sa fie achitati. De ce? Pentru ca intr-adevar destinele personale sunt distruse, familiile sunt dezorganizate… Nu e usor de dus un proces de 5, 6, 7 ani in spate, e un lucru pe care il cunoastem cu totii. E vorba de aparenta de prezumtie de vinovatie si aparenta de prezumtie de nevinovatie. Un inculpat beneficiaza de prezumtia de nevinovatie pana la momentul in care este condamnat. Eu spun ca trebuie sa o facem si practic, si trebuie sa eliminam si acele situatii in care iata sunt, putini, cat or fi, sunt oameni care pana la urma sunt achitati. Trebuie sa vedem de ce anume au fost achitati. S-au schimbat probele pe parcursul procesului la instanta, s-au administrat gresit probe, probele au fost nelegal facute? Trebuie sa vedem situatie cu situatie”, a spus Dumbravă.

Intrebat de moderator daca pateste cineva ceva, Dumbrava a raspuns: “Pai, ar trebui sa pateasca, din punctul meu de vedere”.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...