Primarii PNL din Iaşi vor depune plângere la DNA împotriva lui Dragnea, pentru abuz în serviciu

0
464

Primarii PNL din judeţul Iaşi vor depune plângere penală la DNA împotriva fostului ministru Liviu Dragnea, pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu, ei acuzând că Ministerul Dezvoltării a finanţat toamna trecută doar primăriile conduse de edili care l-au sprijinit pe Ponta la prezidenţiale, transmite Mediafax.

Liderul grupului de consilieri judeţeni PNL, Eduard Boz, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că săptămâna viitoare cei 29 de primari liberali din judeţul Iaşi vor depune o plângere penală la DNA împotriva fostului ministru al Dezvoltării Regionale Liviu Dragnea, pe care îl acuză că a asigurat finanţarea unor proiecte doar în comunele din judeţ ale căror edili l-au susţinut pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

Eduard Boz a spus că liberalii îl acuză pe Dragnea de trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Liberalul ieşean a afirmat că încă de la momentul întocmirii OUG 28/2013, PSD a dorit, prin ministrul Liviu Dragnea, să cumpere influenţa liderilor locali prin faptul că sume considerabile de la bugetul de stat erau la dispoziţia Ministerului Dezvoltării Regionale.

Eduard Boz, de profesie avocat, a mai spus că ”în anul 2014, premeditând adoptarea OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, a fost emisă o nouă ordonanţă, 30/2014, care modifica OUG 28/2013, în sensul creării de către Ministerul Dezvoltării a unui mijloc juridic pentru finanţarea directă a clientelei politice a PSD”.

Liberalii susţin că în acest fel au fost sprijiniţi financiar primarii PSD, dar şi edilii care s-au înscris în PSD pentru a susţine campania lui Victor Ponta la prezidenţiale.

Consilierul judeţean Eduard Boz a mai spus că în judeţul Iaşi ”au fost centralizate toamna trecută 114 lucrări noi numai în localităţile cu primari PSD sau care au trecut la PSD, prin ordonanţa care permiterea migrarea aleşilor locali”.

Boz a mai declarat că, în anul 2015, din legea bugetului de stat a fost eliminată restricţia finanţării de lucrări noi în comune şi că, la începutul acestui an, Consiliul Judeţean Iaşi a propus Ministerului Dezvoltării 17 investiţii noi în judeţ în localităţi conduse de edili PNL, dar că lista CJ a fost respinsă de ministerul condus de Dragnea.

”În 5 iunie 2015 a fost transmisă către CJ adresa Ministerului Dezvoltării prin care efectiv au fost refuzate spre finanţare cele 17 obiective, dispunându-se totodată realocarea sumei de 6,661 milioane de lei. Practic, Ministerul Dezvoltării, prin domnul Liviu Dragnea nu doar că a încălcat în anul 2014 legea bugetului de stat, dar pentru că discriminarea politică să fie completă, nu a alocat niciun leu obiectivelor propuse de către comunităţi conduse de primari PNL”, se arată în plângerea penală ce urmează să fie înaintată la DNA.

Liderul consilierilor judeţeni PNL Iaşi, Eduard Boz, a precizat că situaţia de la Iaşi este valabilă în toate judeţele din ţară.