Primăria Sectorului 1 a eliberat certificatul de urbanism pentru moschee

0
440

Primăria Sectorului 1 a eliberat certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România ar urma să o construiască în Capitală, informează B1 TV, citând un comunicat al Primăriei.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, Alexandru Ichim, purtător de cuvânt al Primăriei Capitalei, a explicat faptul că certificatul de urbanism este doar un act de informare, un prim pas în vederea obținerii autorizației de construcție.

”E un drum mai lung până la obținerea autorizației de construire. Certificatul de urbanism este un act de informare pe care beneficiarul l-a solicitat autorității locale. Autoritatea locală, în cazul de față Primăria Sectorului 1 a transmis solicitantului pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a realiza această construcție. În primă etapă, beneficiarii, adică Muftiatul cultului musulman din România trebuie să se adreseze Primărie Municipiului București pentru a obține un aviz de oportunitate din partea arhitectului șef al Primărie Capitalei, cu scopul întocmirii planului urbanistic zonal și aprobării acestui plan de către Consiliul General. După elaboararea acestui document, el va fi suspus dezbaterii publice, ulterior urmând să fie luată o decizie în acest sens”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei.