spot_img
23.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizePrima victimă a lui Liz: ministrul de interne

Prima victimă a lui Liz: ministrul de interne

-

Priti Patel a anunţat luni că va demisiona din funcţia de ministru de interne, după ce Liz Truss va prelua oficial funcţia de premier al Regatului Unit, informează Reuters și Agerpres.

- Reclama -

Anunţul ei privind demisia survine la numai câteva ore după ce Liz Truss a câştigat competiţia internă din cadrul Partidului Conservator. Truss va prelua funcţia de premier al Regatului Unit marţi, după ce va fi primită de regina Elisabeta a II-a la castelul Balmoral în Scoţia, unde va veni şi premierul în exerciţiu pentru a-i prezenta suveranei demisia.

„O felicit pe Liz Truss pentru că a fost aleasă noul nostru lider şi îi vor oferi sprijinul meu noului nostru premier”, a scris Patel în scrisoarea sa de demisie adresată premierului în exerciţiu Boris Johnson şi pe care a postat-o pe Twitter.

„Este decizia mea de a continua serviciul meu public pentru ţară şi pentru circumscripţia Withman în calitate de ‘backbencher’ (membru al Parlamentului britanic ce nu ocupă nicio funcţie guvernamentală), după ce Liz va prelua oficial funcţia de premier şi un nou ministru de interne va fi numit”, a precizat Priti Patel.

Johnson şi-a anunţat demisia în iulie, după ce rezistase mult timp în faţa contestatarilor din propriul partid şi scandalurilor eclipsate o perioadă de războiul început de Rusia împotriva Ucrainei pe 24 februarie, remarcându-se de atunci prin susţinerea fermă faţă de Kiev, mai ales prin ajutorul militar oferit.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...