spot_img
15.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizePrima decizie a lui Trump: Sistem de apărare antirachetă contra Iranului și...

Prima decizie a lui Trump: Sistem de apărare antirachetă contra Iranului și Coreii de Nord

-

Administrația Trump intenționează să dezvolte un sistem de apărare antirachetă ‘ultraperformant’ pentru protejarea de atacuri dinspre Iran și Coreea de Nord, a anunțat vineri pe website-ul său Casa Albă, relatează Reuters.

- Reclama -

Declarația, postată pe site la câteva minute după ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite, nu conține detalii referitoare la eventualele diferențe între sistemul respectiv și cele aflate în curs de elaborare și la costurile sale.

În discursul rostit după depunerea jurământului de președinte al Statelor Unite, desfășurată vineri în fața Capitoliului (sediul Congresului SUA), Donald Trump a spus că în timpul administrației sale SUA își vor consolida vechile alianțe și vor crea unele noi. El și-a exprimat regretul că SUA finanțează ‘armatele altor țări’ și s-a pronunțat pentru crearea unei alianțe globale contra ‘terorismului islamic radical’.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...