spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăDezvaluiriPrietenul miliardar evreu rus al lui Dragnea și Putin, atac la Polonia

Prietenul miliardar evreu rus al lui Dragnea și Putin, atac la Polonia

-

Congresul Evreiesc European (CJE) s-a declarat „îngrijorat” de ascensiunea antisemitismului pe care o constată în Polonia și de „deteriorarea” relațiilor dintre guvernul conservator naționalist polonez și comunitatea evreiască, se spune într-un comunicat al CJE difuzat joi, informează France Presse.

- Reclama -

Congresul Evreiesc European (CJE) e condus de Moshe Kantor.

Liviu Dragnea a participat anul trecut la Bruxelles la Congresul European Evreiesc unde a primit decorația ”Busola Ierusalimului” din partea re-alesului președinte al forului, Moshe Viaceslav Kantor, un apropiat al Kremlinului.

„Am constatat recent o creștere spectaculoasă a numărului de incidente antisemite în Polonia, care par să coincidă cu ruperea de către guvernul polonez a comunicării cu reprezentanții oficiali ai comunității evreiești”, și-a exprimat regretul Moshe Kantor, președintele CJE, în acest comunicat dat publicității la Bruxelles.

 

Pentru americani, și nu doar ei, Kantor nu prezintă încredere grație apropierii de Putin, iar liderul moscovit deja se implică zdravăn, și el, în ciorba politicii europene, invitînd ostentativ și zgomotos evreii europeni să se întoarcă în Rusia, pe care au părăsit-o în anii regimului comunist. (..)Chiar presa din Israel, prin prestigiosul Haaretz, îl acuză pe Kantor că îi deschide drum lui Putin spre vîrful evreimii europene. Despre miliardarul rus, care a făcut bani la fel ca toți ceilalți oligarhi, spoliind statul rus după căderea comunismului, se afirmă că și-a descoperit, brusc, rădăcinile evreiești fix cînd a avut nevoie de protecție; cine s-ar putea lega de liderul evreilor europeni fără să riște acuzația de anti-semitism? După Congresul European de zilele trecute, se discută aprins o schimbare a rolurilor: Moshe Kantor ar putea pregăti, minuțios, răsturnarea din funcție a lui Lauder la Congresul Mondial Evreiesc de anul viitor. Omul lui Putin în fruntea evreilor din toată lumea, iată o perspectivă care dă, deja, frisoane multora. Un congres evreiesc la care s-ar putea confrunta, în premieră, Vestul și Estul, Washingtonul și Moscova. La cum se prezintă lucrurile în acest moment, Dragnea pare să se fi instalat confortabil în partea moscovită a înfruntării, scria Inpolitics recent.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img