spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăDezvaluiriKovesi în închisorile CIA

Kovesi în închisorile CIA

-

Frica lui Kovesi pleacă și de la rolul jucat de aceasta în Raportul privind închisorile CIA. Ce rol a jucat Koveși în raport cu CIA-ul pe tema închisorilor mult negate? Ce servicii se întorc acum?, afirmă Gelu Vișan într-o postare pe facebook.

- Reclama -

Parchetul General a deschis o anchetă în 2012, dar nu s-a mai auzit nimic de ea.

CITIȚI ȘI: Scandalul banilor plătiți României de CIA pentru închisorile secrete explodează la CEDO

Laura Codruța Kovesi a fost Procurorul General al României care a acoperit scandalul.

”APADOR-CH informează opinia publică asupra faptului că anexele clasificate ale raportului Comisiei de anchetă pentru investigarea afirmaţiilor cu privire la existenţa unor centre de detenţie ale CIA sau a unor zboruri ale avioanelor închiriate de CIA pe teritoriul României sunt de negăsit. (…) Aceste anexe conţin informaţiile care au stat la baza concluziilor categorice ale comisiei de anchetă potrivit cărora în România nu au existat baze americane secrete, facilităţi de detenţie, persoane deţinute fără acte sau zboruri civile americane sau ale altor state care ar fi putut transporta, lăsa ori ridica persoane care ar fi asimilate deţinuţilor, pe teritoriul român”, se arăta, în septembrie 2011, într-un comunicat al APADOR-CH intitulat ”Unde sunt anexele clasificate ale raportului Comisiei de anchetă? APADOR-CH solicită o nouă anchetă parlamentară şi o anchetă penală cu privire la existenţa centrelor de detenţie CIA”, se spunea într-un comunicat din 2012.

Primele informații cu privire la închisorile secrete ale CIA, pornesc în anul 2005, de la un articol din Washington Post care se baza pe mărturiile unor agenţi americani. Respectiv, una dintre cele mai experimentate jurnaliste pe probleme de securitate din SUA, Dana Priest de la Washington Post, lansa o „bombă de presă”: CIA, după „momentul” 11 septembrie 2001, avusese in Europa de Est locaţii de anchetare a teroriştilor capturaţi, iar „acest lucru ar presupune şi acte de tortură.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img